Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Oké, het is logisch dat je op kunt zien tegen een autoreis met kinderen. Want zie ze maar eens acht uur of langer zoet te houden op de achterbank. Maar ondanks deze ‘struggle’ kan het toch ook heel fijn zijn om met de auto op vakantie te gaan. Juist met kinderen. Dit is waarom!

1. Driftbui? Nou en!

Heeft je peuter een driftbui of een woedeaanval? Dat verhoogt natuurlijk niet de sfeer in de auto. Máár er is een grote geruststelling: je bent sowieso anderen niet tot last. Want voel je ze al prikken, al die ogen van medereizigers? En dat terwijl jij je uiterste best doet om je peuter zo snel mogelijk kalm te krijgen. Helaas werkt die aandacht alleen maar averechts. Gelukkig gaat negeren een stuk makkelijker zonder al die pottenkijkers.

2. Vertrekken wanneer je wilt

Vertrek bijvoorbeeld in de nacht, zodat je flink wat kilometers kunt maken terwijl de kinderen slapen. Een autostoeltje waar je kind goed in kan slapen is natuurlijk een must. Ook ben je eigen baas en keer je desnoods makkelijk om. Want het zal je maar gebeuren, ben je net twintig kilometer op weg, blijkt het dat de lievelingsknuffel van je peuter nog op de wasmachine ligt..

3. Meerdere plekken bezoeken

Twijfel je over de vakantiebestemming? Je hoeft geen keuze te maken, want je kunt prima verschillende landen of plaatsen combineren als je een roadtrip maakt. Gewoon met je eigen auto. Handig: via TUI kun je van tevoren al een vakantiehuis, appartement, hotel of camping boeken, zodat je je daar niet meer druk over hoeft te maken. Hoef jij je alleen maar te focussen op de autoreis.

Tip: moet je flink wat uren in de auto zitten naar je vakantiehuis in bijvoorbeeld Italië? Deel de reis op in stukken door meerdere plekken te bezoeken. Zo hoeven je kinderen ook niet heel lang in de auto te zitten.

4. Even de benen strekken

Lang stilzitten vindt niemand leuk. Dus die verplichte stops zijn niet alleen voor jou hét moment om even de benen te strekken, maar ook een uitgelezen moment voor je peuter om lekker uit te razen. Veel grote restaurants langs de snelweg hebben een speeltuin, dus perfect om daar meteen een broodje te eten of te smeren. Zorg ook dat je een voetbal bij de hand hebt. Kun je ook altijd nog een balletje trappen op de parkeerplaats naast het tankstation.

5. Geen vertraging

Vertraging, dat wil je ECHT niet. Nog meer uren om je kind zoet te houden. Met de auto is de kans misschien groot dat je in een ‘stau’ terechtkomt, maar dan kun je altijd nog besluiten om een extra stop in te lassen of je vertrekdag of -tijd zo aan te passen, dat je dit soort vertragingen vermijdt. Check van tevoren wel of je auto in perfecte staat is, want pech onderweg, dat wil je niet.

6. Waar is dat feestje?

Hier in de auto! Van filmpjes kijken tot spelletjes spelen (wie het eerst een rode auto ziet, krijgt een snoepje), lekkere broodjes en drinken en keihard meeblèren met kinderliedjes. Van een autoreis kun je echt een feestje maken, zodat iedereen het naar zijn zin heeft. En: hoe gezelliger je het maakt, hoe leuker de kinderen het vinden. Dus vooral geen stress!

7. Geld besparen

Het hangt natuurlijk van je bestemming, reisgezelschap en wel of niet tolwegen af, maar reizen met de auto kan een stuk goedkoper zijn dan andere vervoersmiddelen. Het geld dat je bespaart, kun je dan mooi besteden aan een extra ijsje of een vakantiehuis met iets meer comfort.

8. Geen huurauto nodig

Ben je aangekomen op de bestemming? Dan hoef je geen huurauto te regelen, een dure taxi te nemen of uit te zoeken wat de vertrektijd van de bus naar het strand is. Je hebt immers je eigen auto bij de hand. Nog een pluspunt: de auto is vertrouwd voor je kind en hij zit ook nog eens in zijn eigen autostoeltje, waar hij heerlijk in kan slapen. Plus, plus, plus.

9. Meer spullen mee

Als het aan je kinderen ligt, nemen ze het liefst al hun speelgoed mee op vakantie. Kan natuurlijk niet, maar als je met eigen vervoer gaat, kun je die hele koffiebak vol laden. En die loopfiets kan er vast ook nog wel bij.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting