Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Draagzak kopen? Let hier dan op

Een draagzak is ideaal. Al vanaf de geboorte heb je je baby – thuis én onderweg – veilig tegen je aan in zo’n voorgevormde drager, terwijl je je handen vrij hebt. Handig en ook nog eens goed voor een veilige hechting. Maar waar moet je nu op letten, als je een draagzak aanschaft? Wij zetten het op een rij.

Ouders van Nu samen met Rookie

Vanaf welke leeftijd?

Niet alle draagzakken zijn direct na de geboorte van je baby te gebruiken. Wil je meteen gebruikmaken van de draagzak? Kies dan een model dat ook je pasgeboren baby goed en veilig ondersteunt.

Heupgezonde draagzak

Als je ‘m na de geboorte meteen wilt gebruiken, is een ergonomische draagzak de beste keuze. Je baby moet met z’n benen naar buiten geopend en met opgetrokken knieën kunnen zitten, de kikkerhouding. Deze houding is namelijk het meest natuurlijk en stimuleert de ontwikkeling van de gewrichten en spieren van je baby. Check of het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie (IHDI) de draagzak heeft goedgekeurd. Zo weet je zeker dat hij de heupen van je kind goed ondersteunt.

Comfort

Als je de draagzak veel gebruikt, is het comfort nogal belangrijk. Natuurlijk voor je baby, maar ook voor jezelf. Check dus of de draagzak goed op je lichaam aansluit en of je voor langere tijd je baby – maar straks ook je dreumes –  kunt dragen. Je wilt geen last van je schouders, nek of rug krijgen.

Fijne ventilatie

Omdat je je baby tegen je aandraagt, houden jullie elkaar lekker warm. Een goed ventilerende stof is daarom fijn in een draagzak. Zo kan je kind eventueel overtollige warmte goed kwijtraken en raakt hij niet oververhit.

Makkelijk in gebruik

Vaak is de overweging van een draagzak ten opzichte van een draagdoek dat hij makkelijk aan en af te doen is. Maar de ene draagzak is de andere niet, op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Kijk dus even welke voor jou makkelijk werkt.

Eenvoudig verstellen

Dikke kans dat jij niet de enige bent die je kind draagt. Het is dus prettig als je de draagzak makkelijk kunt verstellen, zodat je partner, opa’s en oma’s ‘m bijvoorbeeld ook kunnen dragen.

Verschillende posities

Helemaal in het begin draag je je kind lekker op je buik. Fijn voor je baby, want die voelt zich helemaal geborgen zo tegen je aan. Hij hoort je hartslag, voelt je ademhaling en hoort je stem. Maar als je kind wat ouder – en zwaarder – wordt, is het handig als je ‘m ook op je rug kunt dragen. Kijk dus even of een draagzak die optie biedt, als je hem dan nog wilt gebruiken.

Meer over ROOKIE

Deze draagzak is een echte blikvanger en komt in de mooiste kleuren en stoffen. En dan heeft-ie ook nog tal van handige features:

  • De draagzak van ROOKIE heeft een verstelbare stang en is zacht gewatteerd voor de benen van je baby.
  • Je trekt ‘m eenvoudig aan (ook alleen) en je stelt ‘m makkelijk aan op een andere drager.
  • De verstelbare (en afneembare) hoofdsteun beschermt je baby tegen de zon en geeft extra neksteun. Je kunt ‘m ook gebruiken als privacyscherm tijdens het borstvoeden, als je dat fijn vindt.
  • De ROOKIE-draagzak heeft zelfs een vakje voor een bankkaart en je telefoon.
  • De schouderbanden vallen ergonomisch en comfortabel over je schouders dankzij de gewatteerde yogamattechnologie. Ze verdelen het gewicht van je kind en passen goed onder een jas.