Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ben je toe aan een break? 6x de leukste (kinder)campings in eigen land

Het ouderschap valt niet altijd mee. Daarom is het belangrijk om ook af en toe met het gezin te ontspannen in een andere omgeving. Ver weg van de alledaagse hectiek. Het nieuwe platform KidsToGo.nl van Barts Boekje in samenwerking met NaturNes Bio tipt zes campings in eigen land die leuk zijn voor jou én je kind.

Ouders van Nu samen met NaturNes Bio
 1. Tipi Eiland op Campspirit, De Kluut (in het Veluwemeer)

  Midden in het Veluwemeer vlakbij Harderwijk, ligt een klein eiland: De Kluut. Op een deel van dit eiland kun je in compleet en gezellig ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren – o heerlijkheid – relatief luxe kamperen (lees: geen gesjouw en douches met warm water). Bijvoorbeeld in een welbekende tipi (indianentent) of in een yurt, een nomadentent uit Mongolië.

 2. Camping de Lievelinge, Vuren (Gelderland)

  Deze camping is het geesteskind van een groep creatieve vrienden en gecreëerd als een plek waar zij zichzelf terug zouden willen trekken. Er kwamen props (van kleine snuisterijen tot fikse decorstukken) en fotogenieke logeerplekken (zigeunercaravans, omgebouwde bussen om in te slapen, luxe houten cabins en heuse boomhutten) en een gezellig, bourgondisch restaurant. Relaxed, dat is het er. Soms met livemuziek, vaak met een barbecue, meestal met dat onmiskenbare, niet te vatten bohemian sfeertje dat zich verspreidt over het terrein in kleine privéfeestjes, en altijd met goed volk.

 3. Camping Oosterberg, Epen (Zuid-Limburg)

  Tussen de glooiende Limburgse heuvels – sowieso goed voor het instant vakantiegevoel in eigen land – ligt Camping Oosterberg. Een fijne boerderijcamping met spectaculair uitzicht over datzelfde Limburgse landschap. Een boerderijcamping inderdaad, wat betekent dat er dieren rondscharrelen die je mag aaien en voeren, een feest voor kinderen. Feest voor jezelf? Het Parijs van Nederland, Maastricht, is dichtbij.

 4. De Klepperstee, Ouddorp (Zuid-Holland)

  Wie tijdens de zomermaanden gaat kamperen, wil vast en zeker dicht bij het water vertoeven. Er is immers weinig leuker dan in het water spelen (vinden de kinderen) en opdrogen in de zon (vinden wij – dat scheelt weer een was). Achter de duinen van Ouddorp aan Zee ligt camping De Klepperstee. Het is een ruim opgezet vakantiepark voor tent, caravan en camper en op slechts 1 kilometer van het strand. De camping heeft ook een aantal accommodaties te huur, voor de upscale kampeerder. O, en er is ook een zwemvijver, mocht je die hele kilometer toch niet af willen leggen.

 5. 7Huizen aan Zee, Brouwersdam (Zeeland)

  Over de zee versus meren gesproken: in Zeeland kun je, vlakbij het Grevelingenmeer, naar de minicamping 7Huizen aan Zee. Prachtig en o zo rustig gelegen tussen de Brouwersdam, Het Grevelingenmeer en, toch de reden waarom we naar Zeeland willen, de zee. Er zijn campingplaatsen en vakantiehuizen. Voor die eerste moet je wel je eigen camper of tent meenemen want tenten verhuren, zoals veel campings wel doen, gebeurt hier niet. In de zomer mag je op gezette tijden aanschuiven voor de ‘table d’hotel’ van de camping, een gezamenlijke maaltijd bereid met enkel en alleen de beste streekproducten.

 6. De Vreemde Vogel, Vlaardingen (Zuid-Holland)

  Altijd al eens willen slapen in een echt vliegtuig, een groot vogelhuis, een reuze struisvogel of een pipowagen? Bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen kan het! Dit buitenhotel is gericht op het buitenleven, maar dan wel – hoe fijn! – met de luxe van een hotel (opgemaakte bedden, verwarming, privé-sanitair, uitgebreid streekontbijt). Op het terrein kunnen de kinderen hun energie kwijt op de kinderboerderij met (natuur)speeltuin, in de klusschuur, op het water in een roeibootje of op het speelveld. Ouders relaxen ondertussen in een hangmat (genoeg boeken en tijdschriften te leen) of op het zonnige terras aan het water. Een plaatje uitzoeken voor op de platenspeler in je buitenkamer kan bij de LP-uitleen en in het winkeltje shop je bijzondere spulletjes voor thuis. Ook leuk: iedere vrijdag, zaterdag en zondag kun je zelf pizza’s komen bakken of BBQ’en met kruiden uit eigen moestuin.

Zit er geen leuke plek voor je bij? Geen paniek! Op KidsToGo.nl staan nog eens 15 andere campings beschreven, eveneens allemaal in eigen land en evengoed allemaal leuk.

NutriPops proberen?

Goed nieuws! Je kan nu NutriPops extra voordelig proberen. Wat moet je hiervoor doen? Koop één van de NaturNes Bio NutriPops bij Bol.com, Albert Heijn (ook online), Jumbo (ook online), PLUS, MCD, Jan Linders, Dirk of DekaMarkt. Bewaar de kassabon. En vul daarna op deze website je gegevens in en ontvang het aankoopbedrag retour.

Tekst: Maartje Diepstraten / Fotografie Emma Peijnenburg