Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Een leuk en gezond ochtendritueel voor het hele gezin in 5 stappen

Een vast ritueel in de ochtend is niet alleen fijn voor jullie als ouders, maar zeker ook voor kinderen. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen jullie zonder stress en al te veel drukte, gezond en fris aan de dag beginnen.

Ouders van Nu samen met Otrivin
 1. Wakker worden

  Je hebt van die vroege vogels die meteen fluitend aan de dag beginnen. Staat jouw kind niet meteen naast zijn bed als de wekker gaat? Geef hem dan even rustig de tijd om wakker te worden. Zo zit je straks met z’n allen vrolijk aan de ontbijttafel. Tip: zet de wekker wat vroeger, zodat je hier tijd voor hebt en niet gestrest aan de dag begint.

 2. Aan de wastafel

  Vaak is het met jonge kinderen ’s avonds baddertijd en gebruik je ’s ochtends alleen een washandje bij de wastafel. Niets mis mee, maar probeer het wassen zeker niet over te slaan. Met een frisgewassen gezicht word je kind in één keer helemaal wakker, nog even de handen wassen en daarna de tandenpoetsen en je kind is klaar om straks de deur uit te gaan.

 3. Aankleden voor het ontbijt

  Het aankleden. Eén van de bekendere battles waarbij jonge kinderen regelmatig hun kont tegen de spreekwoordelijke krib gooien. ‘Nee, mama, dat wil ik niet aan!’ ‘Paaaaap, niet die broek!’ Pak het dus slim aan en voer de kledingstrijd vóór het ontbijt, zodat ze daarna bijna meteen klaar zijn. Ook hierbij geldt: neem de tijd voor deze aankleedstruggles en voorkom stress. Haast en aankleden is meestal geen gouden combi.

 4. Tandenpoetsen

  Zodra je kind groot genoeg is om z’n eigen tanden te poetsen, laat ‘m dat dan vooral doen. Ga voor twee keer per dag én poets altijd zelf nog na volgens de drie B’s: binnenkant, buitenkant en bovenop de tanden en kiezen. In het ochtendritueel plan je het tandenpoetsen na het ontbijt. Zo poets je de etensresten weg en bescherm je het tandglazuur.

 5. Sprayen maar

  Een verstopte of droge neus is voor niemand leuk, zeker niet voor kinderen. Maar nu de verwarming aangaat en het buiten natter en kouder wordt, ontkom je er bijna niet aan. Aanpakken dus. Eindig je dagelijkse ochtendritueel met een natuurlijke neusspray. Deze neusspray reinigt op een zachte manier de verstopte neusholten van je kind. Hiermee spray je overtollige slijm, stof, pollen of andere irriterende deeltjes uit de lucht weg die in de neus zitten. Bovendien geef je zo de droge neus van je kind een extra vochtshotje waardoor hij weer helemaal vrij kan ademen. Nu is je kind helemaal klaar om aan de dag te beginnen.

Zachte neusspray voor elke dag

Otrivin Natural Aloe Vera is dé nieuwe 3-in-1 dagelijkse neusverzorging. De spray reinigt, hydrateert en verzacht. Deze 100% natuurlijke neusspray is een makkelijk te gebruiken isotone zeewateroplossing waarmee je allergenen en onzuiverheden wegspoelt. Zo reinig je meteen op een zachte manier de neusholten. Bovendien voorkom je dat schadelijke invloeden van buitenaf – zoals stof, pollen of andere irriterende deeltjes in de lucht – het neusslijmvlies irriteren. Otrivin Natural Aloe Vera bevat geen conserveermiddelen en is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.