Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Een hobby voor je kind niet vanzelfsprekend? Zo kan het toch!

Van dansen tot voetbal en van zingen in een koor tot circusles: kinderhobby’s komen in allerlei vormen. Zo’n activiteit is natuurlijk heel leuk én gezellig, maar het is ook nog eens hartstikke goed voor je kind. Jammer genoeg is dat niet voor ieder kind in Nederland weggelegd.

 

Ouders van Nu samen met Danoontje

Talent ontdekken & meer zelfvertrouwen

Op een sportieve of creatieve club kan je kind z’n talent ontdekken en deze verder ontwikkelen. Verschillende hobby’s uitproberen is een goed idee. Zo geef je ‘m de kans om uit te zoeken wat hij het allerleukst vindt om te doen. Er is nog een belangrijke reden waarom sportieve en creatieve hobby’s van groot belang zijn in de opvoeding. Van atletiek tot zwemmen, van piano- tot toneelspelen: al deze activiteiten helpen kinderen om sociale vaardigheden en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Kinderen leren zo met hun emoties omgaan, om samen te werken, kunnen zich beter concentreren en worden fit. Dat gun je toch ieder kind?

Als het niet kan

Het mag duidelijk zijn: er valt een boel te winnen bij een hobby. Maar jammer genoeg is het niet voor ieder kind mogelijk om bij een sport- of creatieve club te gaan. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen. Hun ouders hebben vaak geen geld om contributie voor een club te betalen. Deze kinderen krijgen dus niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn en missen dus écht iets essentieels, want sportief en creatief bezig zijn is belangrijk voor de ontwikkeling van elk kind. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt deze gezinnen door de contributie te betalen.

Handen ineen

Sinds kort hebben Danoontje en het Jeugdfonds de handen ineengeslagen. Bij Danoontje vinden ze het belangrijk dat kinderen gezond en gelukkig op kunnen groeien en dat ieder kind daar recht op heeft. Hierbij is niet alleen gezonde voeding belangrijk, maar ook sportieve en creatieve hobby’s. Want kinderen en jongeren die mee kunnen doen aan sport en/of spel zitten beter in hun vel, zijn gezonder, presteren beter op school, kunnen meedoen en horen erbij, krijgen afleiding van zorgen thuis, hebben een uitlaatklep en een grotere leefwereld.

Redactioneel – Offer- Schoenen

Schoenen

Dutchy kinder gymschoenen
Shop nu