Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Een ziek kind kan zijn ouders niet missen'

Als je kind zich niet fijn voelt, dan wil je hem toch geen minuut alleen laten. Dat kleine warme lijfje lekker tegen je aan drukken en hem overladen met kusjes en een aai over de bol. Maar andersom geldt hetzelfde. Voor een ziek kind is jouw aanwezigheid het allerbeste medicijn.

Ouders van Nu samen met McDonald's

Troost, een verhaaltje of een kus

Buikgriep, koorts of keelpijn, de meeste kinderen zijn er gelukkig snel weer bovenop. Maar er zijn ook kinderen die langdurig ziek zijn en hiervoor in het ziekenhuis liggen. Juist dan is het fijn dat hun ouders er dag en nacht voor hen kunnen zijn. Voor troost, een verhaaltje of een welterusten-kus. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakt dit mogelijk.

‘Dit is Flip, Flip gaat mee naar het ziekenhuis’

Ronald McDonald Kinderfonds

Al ruim dertig jaar helpt het Ronald McDonald Kinderfonds zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Zo kunnen ouders logeren in speciale Ronald McDonald Kinderfonds Huizen, zodat zij binnen een paar minuten aan het bed van hun zieke kind kunnen staan. En dat is ook wat de kinderen in onderstaande aangrijpende video het allerliefste wilden toen zij langdurig in het ziekenhuis verbleven: papa en/of mama dichtbij. Aan de hand van tekeningen vertellen ze wat de aanwezigheid van hun ouders in de buurt voor hen betekende.

McHappy Day

Om het dankbare werk van het Ronald McDonald Kinderfonds onder de aandacht te brengen, vieren McDonalds-restaurants op 22 november McHappy Day. Iedere bestelling wordt in een speciale Happy Meal doos geserveerd, met een persoonlijk bedankkaartje van ouders die gebruik hebben gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen. Ook gaat er op McHappy Day vijf cent per bestelling naar het Ronals McDonald Kinderfonds.

Voor het goede doel

Vorig jaar organiseerde McDonalds ook al McHappy Day. Vanaf die dag gaat er vijf cent per verkochte Happy Meal naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Dus: er is altijd een goede reden om je kind te trakteren op een Happy Meal.
AdvertisementAdvertisement