Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Heb jij al een EHBO-certificaat op zak?

Je bent even in de keuken om iets te pakken, en boink daar heeft je kind je glas hete thee van tafel gestoten of een rondslingerende pen in zijn mond gestopt. Paniek, want wat moet je doen? Daarom is een EHBO-cursus gericht op baby’s en kinderen voor iedere ouder een must do. 

Huis kindveilig maken

Traphekjes, beveiligde stopcontacten, deurstoppers, klemmen op kastjes waar schoonmaakproducten staan. Er zijn genoeg maatregelen die je kunt nemen om je huis veilig te maken voor je kind. Maar iedereen met kinderen weet ook dat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit. En niet alleen binnen, maar ook buiten in de tuin of de speeltuin. Daarom moet je altijd alert en op je hoede zijn. 

Laat niets rondslingeren

Binnenshuis schuilt vaak het grootste gevaar in de dingen die je laat rondslingeren. Zo kan een batterij op de salontafel (omdat je even met iets bezig bent) al voor een groot gevaar zorgen. Kleine kinderen stoppen werkelijk alles in hun mond. Buitenshuis kan een spijker of een ander scherp voorwerp al funest zijn. Check daarom ook of je tuin veilig is.

Ook Chantal (30), moeder van James (2), volgt een EHBO-cursus

'EHBO voor kinderen stond al een tijdje op mijn to-do lijst. Toeval of niet, ik heb al twee keer meegemaakt dat ik in een noodsituatie terecht kwam. Het is fijn om te weten hoe ik voortaan moet handelen en daarmee mijn zoontje James of andere kinderen kan helpen. Daarom volg ik nu de cursus EHBO bij baby's en kinderen van Livis.'

EHBO-cursus voor zelfvertrouwen

Maar hoe goed je je huis ook beveiligt, je ontkomt vaak niet aan een ongeluk. Denk aan een val van de trap, een steek van een wesp of een voorwerp in neus of oor. Het is dan een geruststellende gedachte als je weet hoe je moet handelen. Daarom is een EHBO-cursus gericht op baby’s en kinderen ook een absolute must voor ouders. Dit geeft je voldoende zelfvertrouwen om om te gaan met ernstige situaties.

Van bloedneus tot verstikking

Via Livis kun je online een EHBO bij baby’s en kinderen volgen. Tijdens deze cursus leer je reanimatie en de meest voorkomende letsels te behandelen bij kinderen t/m 12 jaar. Van een bloedneus of het verwijderen van een teek tot ernstigere situaties zoals een verstikking, verslikken en wat je moet doen als je kind bewusteloos raakt.

E-learning en praktijksessie

De cursus bestaat uit een vier tot zes uur durende e-learning en een vier uur durende praktijksessie bij jou in de buurt. Wanneer je de e-learning hebt afgerond, mag je deelnemen aan de praktijksessie. Voor zowel de e-learning als de praktijksessie ontvang je bij een positief resultaat een digitaal certificaat van het Rode Kruis, waar Livis gecertificeerd partner van is.

Vergoed door zorgverzekeraar

Zo’n 80 procent van de zorgverzekeraars vergoedt een EHBO-curus tot wel 100 procent. Check hier of je ook een vergoeding ontvang voor het volgen van een EHBO-cursus.