Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Even rust: zo creëer je een eigen werkplek in huis

Hè bah, daar gaat een beker ranja over je administratie. En waarom is ‘Mama heeft een deadline’ voor kinderen geen legitieme reden om een potje verstoppertje over te slaan? Voor veel ouders is een eigen werkplek in huis geen overbodige luxe.

Ouders van Nu samen met VELUX Nederland

Voor sommige taken op je to-do-lijst heb je ruimte, rust, inspiratie en concentratie nodig. Denk aan paar uurtjes overwerken, de administratie bijhouden of het (eindelijk!) maken van digitale fotoalbums. De keukentafel gebruiken als werkplek is vaak geen optie. Te druk, te vol en het gevaar van omvallende melkbekers en plakkerige kinderhandjes ligt altijd op de loer. De oplossing? Een eigen werkplek creëren. Gewoon in huis.

Creatief met ruimtes

Je kunt op verschillende plaatsen in huis een kantoorruimte maken. Het liefst doe je dat zonder grote verbouwing, dus wees creatief met ruimtes. Op zolder, in de kleine slaapkamer waar nu vooral was hangt te drogen, of misschien heb je wel een fijne buitenberging? Of denk eens naar kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van een extra raam of een scheidingswandje. En voilà: zie daar je eigen werkplek.

Veel daglicht

Voor een echt fijne werkplek is voldoende daglicht een vereiste. Een lichte kamer lijkt altijd groter en geeft een lekker, ruimtelijk gevoel. Daarbij: uit onderzoek blijkt dat als je werkt met te weinig daglicht, je prestaties achteruitgaan. Veel daglicht verbetert de productiviteit tot wel 15 procent en natuurlijk daglicht stimuleert ook nog eens je creativiteit. Heb je niet zo 1,2,3 een lichte plek over in huis? Kijk dan naar mogelijkheden voor daglichtoplossingen. Bijvoorbeeld wanneer je een werkplek wilt creëren in een kamer met een plat dak of op zolder. Vergeet trouwens ook niet om goede zonwering aan te schaffen: met samengeknepen ogen werken is niet prettig. Net als zonlicht op je beeldscherm of werken in een veel te warme ruimte.

Goed zitten

Werkplek op orde? Dan is de volgende stap het kopen van een goede bureaustoel. Een ergonomische zithouding – waarbij je benen in een hoek van 90 graden staan en je rug recht is – is essentieel. Ook is het belangrijk dat de bovenkant van je beeldscherm op ooghoogte staat, zodat je je hoofd rechtop houdt. Een laptopstandaard is hiervoor ideaal.

Kies kleur

Wil je je werkplek een kleurtje geven? Kijk dan goed welke invloed kleuren hebben op je emotie en concentratievermogen. Het is het beste om de muren neutraal te houden, met één accentkleur. Dat kan blauw zijn (bevordert het concentratievermogen), turquoise, oranje (goed voor de creativiteit) of groen (geeft een harmonieuze en frisse energie).

Voldoende ventilatie

Een laptop, iPad en telefoon. Wanneer je veel gebruik maakt van elektrische apparatuur, is het ventileren van vervuilde lucht belangrijk. Met een gezond binnenklimaat voorkom je allergische reacties en andere gezondheidsklachten. Ventilatie draagt ook bij aan de temperatuur in de kamer. Door twee tot vier keer per dag te ventileren, creëer je een prettige werkomgeving.

Hoe pak jij het aan?

Wil je meer weten over een comfortabel en gezond binnenklimaat in de werkkamer? Laat je hier inspireren. VELUX Nederland biedt inspiratie en daglichtoplossingen voor elk type kamer waar frisse lucht alle ruimte krijgt.

De Velux dakserre geeft meer daglicht dan de traditionele dakkapel en is zonder vergunning te plaatsen. Dit geeft jou de ruimte om geconcentreerd veel werk te verzetten en inspiratie te vinden.


Ouders van Nu product – Babydagboek

Baby dagboek - voor alle bijzondere momenten en mijlpalen

€15
Bestel nu