Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Fantaseren kun je leren: zo stimuleer je fantasiespel

‘Jij bent de baas van de kermis en ik kom op bezoek!’ Peuters zijn gek op fantasiespel. Met hun eigen verhalen en rollenspelen leren ze de wereld ontdekken. Fantaseren is dus niet alleen goed voor uren speelplezier, maar vormt ook een belangrijke stap in hun ontwikkeling.

Ouders van nu samen met LEGO® DUPLO®

Kinderen krijgen grip op de wereld door fantasiespel. Ze imiteren hun ouders, broers en zussen of een bepaalde gebeurtenis. Van een valpartij op school tot een bezoekje aan de supermarkt.

Doen alsof

Peuters kunnen al ‘doen alsof’. Via poppen kun je dan ook een heel gesprek met ze voeren. Vraag aan de pop van je kind wat hij leuk vindt om te doen, of waar hij verdrietig van wordt. Kleuters zijn dol op rollenspelen. Van doktertje spelen tot winkeltje. Met een pollepel als spuitje of een oude schoenendoos als kassa, laten ze hun fantasie lekker de vrije loop.

Steeds nieuwe verhalen

LEGO® DUPLO® stimuleert het fantasiespel van het kinderen. Ze bouwen met de stenen hele werelden. Bijvoorbeeld een boerderij, waar ze koeien melken en paarden borstelen. De driejarige dochter van Monique, testte de Grote Kermis en de Schiettent van Mijn DUPLO® Stad. Deze sets bleken goed voor uren speelplezier. Haar dochter bedacht namelijk steeds nieuwe verhalen. ‘Niet alleen fijn voor haar taalontwikkeling, maar ook voor haar creativiteit en fantasie’, aldus moeder Monique.

Mommytalks

In Mommytalks vertellen moeders eerlijk en open over hun ervaring met producten en diensten. Want wat kun je beter vertrouwen dan het oordeel van een mede-moeder? 

Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen