Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Fiets of ren voor ouders met een ziek kind

Een ziek kind is extra kwetsbaar en daar wil je natuurlijk zo dicht mogelijk bij in de buurt zijn. Voor troost, een verhaaltje of een welterusten-kus. De Ronald McDonald Huizen zorgen ervoor dat een ziek kind zijn ouders altijd dichtbij zich heeft.

Ouders van Nu samen met McDonald's

Tim Zittersteijn (34, tweede van rechts op de foto) is trainingsmanager bij McDonald’s en fietst op 24 en 25 juni samen met z’n collega’s de HomeRide om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. “Een zware, maar waanzinnige ervaring.”

tim-fietst-ronald-mcdonald-huizen

Weinig slaap

HomeRide is een estafettefietstocht van 500 kilometer en loopt in een hart dwars door Nederland langs 10 Ronald McDonald Huizen. Deelnemers krijgen 24 uur de tijd om deze afstand af te leggen. Dat dit flink afzien is, weet Tim uit ervaring: hij fietst nu voor de derde keer mee. “Het is fysiek ontzettend pittig, want je maakt veel kilometers en hebt weinig slaap. We kunnen misschien een uurtje rusten achter in de bus die met ons meerijdt, maar daarna moet je alweer.”

Van collega naar vriend

En toch is de sfeer van start tot finish uitgelaten. “Iedereen is vrolijk, mensen langs de route juichen en alles is heel goed georganiseerd. Op die manier houd je het samen met je team goed vol. Na zo’n intens weekend ben je niet alleen collega’s meer, je bent ook vrienden.”

‘Tastbaar’

Tim heeft samen met zijn team nu al bijna 13.000 euro opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen. Omdat het Kinderfonds geen subsidie ontvangt en daarmee volledig afhankelijk is van donaties en sponsoren, is deze steun ontzettend belangrijk. “Het is mooi om te zien wat er met dit geld gebeurt. Natuurlijk is het goed als het besteed wordt aan onderzoek zoals bij veel andere goede doelen, maar dit is heel tastbaar: elke euro wordt uitgegeven aan meubilair, keukens en behang, bijvoorbeeld. Ik heb zelf geen kinderen, maar ik denk dat iedereen begrijpt dat je zo dicht mogelijk bij je kind wil zijn als hij of zij in het ziekenhuis ligt. Door mijn jarenlange werk bij McDonald’s zie ik hoe waardevol het Kinderfonds voor zieke en gehandicapte kinderen en hun familie is.”

5 marathons

Tim en alle andere amateurwielrenners zorgen er voor dat de 6.483 gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn. Naast HomeRide, wordt dit jaar ook voor het eerst HomeRun georganiseerd. Met je team ren je in estafettevorm 200 kilometer in 24 uur. Een kleine 5 marathons. Dag én nacht. Een metafoor: ook de zorg voor zieke kinderen gaat dag en nacht door.