Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Intertoys

Ga relaxed op reis met deze inpaktips

Op reis gaan met kinderen is naast heel leuk, vaak ook een behoorlijke onderneming. Of je nou een weekendje vakantiepark in Zeeland hebt geboekt of naar de andere kant van de wereld vliegt. Het begint al bij ’t inpakken: wat neem je allemaal mee? Zo voorkom je inpakstress.

Ouders van Nu samen met Intertoys

Kies bewust

Denk niet: alles moet mee. Dat is namelijk de grootste inpakvalkuil. Veel dingen kun je ook op plaats van bestemming kopen (parasol, schepjes of shampoo). Een wasje draaien kan op de meeste plekken ook prima. Pak alleen dingen in die écht noodzakelijk zijn. Het helpt om alles eerst nog een keer op de grond uit te spreiden. Wees kritisch: biedt jullie hotel geen strandlakens aan? En zijn drie truien echt nodig met een gemiddelde temperatuur van 28 graden?

Maak een inpaklijst

Nog een truc om bewuster in te pakken: een inpaklijst maken. Zo weet je (bijna) zeker dat je niets vergeet. Het fijne aan een inpaklijst is dat je ‘m voor iedere vakantie weer kunt hergebruiken. Naast zelf een lijst samenstellen, zijn er online handige inpaklijsten te vinden. Kies er een die past bij jullie reis: of je met de auto of het vliegtuig gaat, naar de camping of een hotel. Zo weet je zeker dat er niks ontbreekt in je koffer, handig!

Geef je kind zijn eigen koffer of tas

Geef je kind al zo vroeg mogelijk zijn eigen rolkoffertje of rugtas (ook ideaal voor logeerpartijtjes bij opa en oma!). Hierin kan hij zijn eigen spullen stoppen: een pakje drinken, zijn broodtrommel, een knuffel, zwembroek en zijn favoriete speelgoed. Geef hem als taak om zijn eigen tas in te pakken. Dat vergroot niet alleen zijn vakantievoorpret, het is ook nog eens leerzaam. Zo ontdekt hij namelijk – met hulp van jou – dat zes knuffels echt niet passen en dat hij keuzes moet maken wat betreft zijn speelgoed. Bij Intertoys vind je bijvoorbeeld leuke 3D-rolkoffers voor kinderen: een roze uiltje met echte vleugels of een blauw monster met enge hoorns. De koffers hebben een uitschuifbaar handvat. Zo passen ze goed in het bagagevak in het vliegtuig of achter in de auto. Bovendien kunnen zowel de allerkleinsten als de wat grotere kinderen er zo goed zelf mee lopen. Extra handig: de trolleys kunnen ook als rugtas gedragen worden.

Intertoys 3D rolkoffer

Zoethoudertjes

Vertraging, een lange autorit of wachten tot de hotelkamer klaar is. Je weet zelf hoe vermoeiend en vervelend reizen soms kan zijn. Voor je kind is dat niet anders. Pak daarom genoeg zoethoudertjes in om je kind bezig te houden. Een tablet met spelletjes en muziek, potloden en papier, een (voorlees)boekje, zijn lievelingsknuffel en eventueel een paar reservespenen. Ook eten is een makkelijk zoethoudertje. Neem gezonde dingen mee (rijstwafels, rozijntjes, komkommer), zodat je straks niet (wanhopig) naar chips, friet en snoep grijpt. Door elk uur een klein speelgoed-cadeautje te geven heeft hij steeds iets om naar uit te kijken. Zo wordt de reis in kleine stukken opgedeeld.

De alles-in-één-wonderdoek

Een grote hydrofieldoek (-luier) is hét item voor op reis. Ingepakt neemt hij weinig ruimte in, uitgepakt kun je ‘m voor 1001 dingen gebruiken. Als handdoek, picknickdeken, schaduwdoek of snoetenpoetsdoek bijvoorbeeld.

Aparte toilettas

Maak voor je kind een aparte toilettas. Met pleisters, verband, een thermometer, een desinfectiemiddel, kinderparacetamol, neusspray, een neuszuiger en vitamines. Zo heb je alles in één keer bij de hand.

Redactioneel – Offer- Drinkbeker

Drinkbeker

De Miracle 360° Trainer Cup
Shop nu