Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Geef hoofdluis geen kans met deze tips

Ojee, is het weer zover: luizen op school? Gelukkig kun je genoeg maatregelen nemen zodat die vervelende, jeukende beestjes kansloos worden.

Ouders van nu samen met Prioderm

Wees voorbereid

Hoofdluis: iedereen kan het krijgen. Schadelijk is het niet, wel erg vervelend. Op voorhand maatregelen nemen tegen luizen kan daarom zeker geen kwaad. Zodra de scholen weer beginnen, is het slim om alvast een hoofdluismiddel in huis te halen zodat je snel kunt handelen als dit nodig is.

Luizen pluizen

Controleer het haar van je schoolgaande kinderen wekelijks op luizen en neten met een speciale kam. Vooral wanneer het heerst op school, in de buurt of op de sportclub. Maar ook zonder luizen-alarm kan het geen kwaad om van luizen pluizen een vast, wekelijks ritueel te maken. Een kind met een paar luizen is makkelijker te behandelen dan een kind met een bos haar vol met luizen en neten. Plus: hoe sneller je er bij bent, hoe beter je verspreiding voorkomt. Kam lok voor lok boven de wasbak of een witte handdoek, zo zie je goed of er beestjes uitvallen. Met een speciale luizen- en netenkam kun je zowel het haar controleren op hoofdluis (plastic tanden), als direct neten verwijderen (metalen zijde).

Check de luizenradar

Handig! Zoals je een aankomende bui kunt checken op buienradar, zo kun je op luizenradar.nl zien of er hoofdluis heerst bij jullie in de buurt. Vul je postcode in en je weet gelijk of je extra alert moet zijn. Nog slimmer: meld je gratis aan voor het hoofdluis-alarm. Je krijgt dan direct een e-mail als er een verhoogde kans op hoofdluis is in jouw postcodegebied.

Selfie-gevaar

Hoofdluizen lopen makkelijk over van hoofd naar hoofd via de haren. Daarom is het slim om de (lange) haren van je dochter vast te maken in een staart of vlecht. Kinderen spelen vaak dichtbij elkaar, waardoor hun haren elkaar raken. En wat dacht je van het maken van een leuke selfie? Luizen zijn er net zo dol op als je kinderen.

Prioderm Dimeticon Lotion, Prioderm Shampoo Plus en de Prioderm Luizen- en netenkam zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Prioderm Malathion Lotion is een geneesmiddel en bevat malathion als werkzame stof. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Affiliate – HEMA always on

De mooiste babykleding shop je bij HEMA!

bekijk hier