Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Gekke zinnen maken: dé tip voor een kinderfeestje

Nog op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje? Wat dacht je van een spel waarbij je samen gekke zinnen maakt die jullie nooit zelf zouden verzinnen? Dat wordt gegarandeerd lachen, gieren en brullen!

Ouders van Nu samen met Bruna

Er was eens… een kleuter die op een regenachtige dag zelf verhalen schreef. Maar het waren wel wat vreemde verhalen… M’n broertje ruziet op een onbewoond eiland omdat hij dat leuk vindt. En de juf schreeuwt op school omdat ze honger heeft. Hoe meer kaartjes jullie maken, hoe meer grappige zinnen er op papier verschijnen.

Dit heb je nodig

  • stapel briefjes
  • pennen
  • 1 A4
  • kleurpotloden

Beschrijving spel

Maak kleine kaartjes, maak er vier stapeltjes van en geef elke stapel zijn eigen categorie: wie, welke actie, waar en waarom. Alle kinderen mogen verzinnen wat ze op de kaartjes zetten. Eerst bedenken jullie zo veel mogelijk wie-kaartjes (de buurvrouw, m’n broertje, de juf, oma, de hond, de baby, …). Dan is de categorie ‘welke actie’ aan de beurt (speelt, eet, ruziet, speelt piano, huilt, schreeuwt, kookt), dan ‘waar’ (op school, in bed, in het vliegtuig, op een onbewoond eiland) en ‘waarom’ (omdat ze honger heeft, omdat het zo laat is, omdat hij dat leuk vindt, omdat het morgen maandag is). Stop nu de kaartjes per categorie in een eigen bakje.

Zinnen maken

Het schrijfwerk is nu gedaan: tijd om het resultaat te lezen! Een voor een pakt een kind uit ieder bakje een kaartje. Jij leest de zin voor die nu ontstaan is. Welke gekke zinnen hebben jullie gemaakt? Je kunt zo veel categorieën toevoegen als je wilt, bijvoorbeeld ‘wat’ (na ‘welke actie’) en ‘met wie’ (na ‘wat’) of ‘wanneer’ (na ‘waar’). Zitten er hele grappige zinnen bij? Laat de kinderen er een mooie tekening van maken.
Wil je de “schrijfkracht” van je kind nog verder ontwikkelen? Bij Bruna hebben ze pennen waar schrijfkracht van gaat groeien. Ze zijn van heel goede kwaliteit en zien er nog superleuk uit ook! Kijk op www.jegroeitmetbruna.nl voor alle schrijfkrachtproducten.