Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Goeie binnenkomers

Zelfs op de heetste bestemming kan het weleens regenen. Slimme zet: boek een accommodatie in de buurt van deze indoor speelparadijzen.

Suske, Wiske en de rest

Een weekend met de kinderen naar Antwerpen is altijd een goed idee. Zéker nu er een nieuw indoor pretpark vol Belgische striphelden geopend is. Greep uit de activiteiten: in een tijdmachine reizen met Suske en Wiske, leren schieten als Lucky Luke, een feestje bouwen met de Smurfen, glijden op de langste indoor blijbaan ter wereld, ravotten in de speeltuin… Wedden dat je kinderen nooit meer naar huis willen?

Ter lering en vermaak

Het woord kinderparadijs is niet overdreven als we het over OliOli in Dubai hebben. Er is een waterspeelbaan, je kunt er autootjes ontwerpen en daar een heel parcours mee racen, er is een ‘futureparc’ met lichtgevende attracties en spellen, een zaal met aerodynamische spellen en proeven, een parcours met klimnetten en een creatief lab waar je bouwwerken kunt knutselen. Leren ze ook nog wat, tijdens het spelen.

Groot, groter, grootst

Sinds Just 4 Fun in 2015 zijn deuren opende in Florida, is het speelpark een grote hit. Amerika zou Amerika niet zijn als ze niet groots zouden uitpakken, dus is de boel uitgedost met glitters, blacklight en veel roze. Naast de ballenbak, glijbanen en parcoursen zijn er regelmatig shows en optredens, en in het weekend kan je er knutselen en word je geschminkt. Welcome to Miami!

Plan de Spanje

Mocht je in Madrid zijn en overvallen worden door een bui, dan heb je in elk geval een optie om de kinderen te vermaken: indoor avonturenpark Tokororo. Deze speeltuin is wel twaalfhonderd vierkante meter groot, en heeft een klim- en klauterbaan, een enorme klimmuur, een mini-voetbalveld, een ballenbak en een theater met de hele dag door shows. O ja, en je betaalt maar acht euro entree voor een hele dag.

Goed verhaal

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met goed bewegen. En dus is er nu Friends call me Jim, een gloednieuwe interactieve gym in Amsterdam voor kinderen tussen de twee en zeven jaar. Kinderen leren onder begeleiding spelenderwijs klimmen, klauteren, bewegen en reageren. Elke leeftijd heeft een eigen gymzaal, spellen en oefeningen. De lessen worden beleefd als een verhaal, met elke week een nieuwe aflevering.

Als de brandweer

Wil jouw kind later pizzabakker worden? Of dierenarts? Dan is een bezoek aan de enorme speeltuin 360 Play in Leicester, Engeland, extra leuk. Er is namelijk een pizzarestaurant nagebouwd, net als een dierenartsenpraktijk, een supermarkt en een brandweerkazerne. Andere favorieten zijn de glijbanen, klimparcoursen, ballenbakken en botsauto’s. En regent het even niet? Buiten staan een zandbak, speelkasteel en draaimolen, én er is een meertje om in een bootje op te peddelen.