Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Gooi jij wat in haar schoentje?

Kim en haar broertje Joris kunnen niet meepraten met hun vriendjes en vriendinnetjes. Niet over een nieuwe fiets, zwemles of dat leuke schoolreisje. En ook op vijf december blijft het stil.

Ouders van Nu samen met Nationaal Fonds Kinderhulp

Annelies (35), de moeder van Kim en Joris, is alleenstaand. Als haar vaste lasten zijn betaald, houdt ze vijftig euro per week over om van te leven. Om die reden gaat Sinterklaas verdrietig genoeg aan haar deur voorbij. Zodra de Sint aankomt, loopt zij rond met pijn in haar buik. Want hoe legt ze aan Kim (7) en Joris (5) uit dat er met pakjesavond geen cadeautjes zijn?

Toekijken doet pijn

De kinderen van Annelies kunnen al vaak niet meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes, maar in de dagen na Sinterklaas, als het op het schoolplein gonst van de verhalen over alle cadeautjes, is het extra verdrietig. En helaas zijn Kim en Joris niet de enigen. Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. Voor hen geen laptop, een kast vol kleren of broodnodige zwemlessen. Ze moeten vaak toekijken. En dat doet pijn.

Volwassen zorgen

Kinderen die opgroeien in armoede hebben vaak volwassen zorgen en dat zou niet zo mogen zijn. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt – mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij en Bol.com – deze kinderen en hun ouders.

Met Actie Pepernoot zorgt Kinderhulp ervoor dat meer dan 50.000 kinderen tóch een sinterklaascadeautje krijgen. Zodat ze er na pakjesavond ook gewoon bij horen. Daarnaast helpt het fonds met simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets of een opleiding. Omdat elk kind een mooie toekomst verdient.

Vul jij een extra schoentje?

Ruim 420.000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. Actie Pepernoot, een project van Nationaal Fonds Kinderhulp, zorgt er al sinds 2000 voor dat duizenden kinderen toch een cadeau krijgen op pakjesavond. Daar is veel geld voor nodig. Help jij mee iedereen een fijne pakjesavond te bezorgen? Doneer dan hier.


Commercieel – Hema – Offer – Zwangerschapsboxer

Zwangerschapsboxer

Naadloze zwarte boxer met een hoge taille
Vind je hier