Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Groen doen: 5x zo leert je kind op een leuke manier zorgen voor de wereld

Meer dan ooit groeien kinderen op in een wereld die we steeds duurzamer proberen te maken. Van strijden tegen de plastic soep tot zorgen voor de bloemen en de bijen en een schone lucht: zo help je je kind bewust met z’n omgeving omgaan met leuke herfstactiviteiten.

Ouders van Nu samen met Vattenfall

De paden op…

Liefde voor de natuur, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Ga er dus lekker op uit met je kind. Struin door de bossen, wandel door de duinen en ontdek het groen vlakbij huis. Van het zoeken naar spinnen en kikkervisjes tot het bewonderen van de verse knopjes in het voorjaar en de mooie herfstbladeren in het najaar. Een natuurliefhebber voelt zich later zeker weten verantwoordelijk om z’n omgeving te beschermen.

Samen lezen

Er zijn talloze boeken over het zorgen voor de wereld om ons heen. Zo leert je kind spelenderwijs hoe je duurzaam kan omgaan met de aarde. Een les die hij niet vroeg genoeg kan leren. Leuk: Vattenfall heeft het kinderboek Nuna uitgebracht over een auto op zonne-energie. En nee, die zegt géén ‘vroem’, maar ‘zoef’. Net als alle auto’s in de toekomst, hopelijk! Het boek is gemaakt door het Vattenfall Solar Team en Pepijn Lanen – van De Jeugd van Tegenwoordig. Download Nuna nu gratis als E-book of als luisterboek.

Plastic prikkertje

Afval dat blijft liggen, vervuilt de grond en vormt een gevaar voor vogels, andere dieren en de natuur zelf. Ga eens met een vuilniszak en een prikker op stap met je kind om die troep te verzamelen. Het geeft hartstikke veel voldoening om zo voor de omgeving te zorgen én een kind dat zich bewust is van rotzooi waar het niet hoort, zal zelf ook minder bevuilen. Win-win!

Bloemen voor de bijen

Een tuin of balkon vol bloemen staat geweldig én het laat je kind zien hoe wij de bijen en andere insecten tegemoet kunnen komen. Met een tuin vol bloemen is het niet lang wachten voor de eerste zoemers tevoorschijn komen. Van september tot december plant je bollen die straks in het voorjaar voor een bloemenzee zorgen. Ook leuk: ga eens naar een bijenboerderij. Zeker als je kind al iets ouder is, leert hij hier hoe belangrijk de bij is voor onze natuur om alles te laten groeien en bloeien.

Geef ’t goede voorbeeld

Door het goed voor te doen, zal je kind later geneigd zijn dit voorbeeld te volgen. Probeer dus minder plastic te gebruiken, wees zuinig met water – lukt het om korter te douchen? – en pak de fiets of trein in plaats van de auto. Misschien zijn jullie al zover, maar heb je anders al nagedacht over zonnepanelen en een elektrische auto?