Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x leuke 'groene' cadeaus voor je baby of peuter

December is natuurlijk dé maand om je kind te overladen met cadeaus. Maar denk je: hij heeft eigenlijk al veel te veel speelgoed? Of wil je iets geven, waar je baby of peuter écht iets aan heeft? Pak het dit jaar eens ‘groen’ aan. Origineel én beter voor het milieu. Hier een dosis eco-vriendelijke cadeauinspiratie voor de allerkleinsten. 

Ouders van Nu samen met Neolac

1. Tweedehands speelgoed

Helemaal geen speelgoed kopen? Jawel! Maar de ‘groene’ optie is: ga voor tweedehands. Loop eens bij een kringloopwinkel of een winkel met tweedehandsspeelgoed binnen. Er zit altijd wel een item bij dat superleuk is voor je kind. Of surf eens rond op Marktplaats. Van een houten poppenhuis dat nog zo goed als nieuw is tot een coole loopfiets met maar een paar gebruikssporen.

2. Kindvriendelijke kamerplant

Oké, nu denk je vast: wat heeft mijn kind hieraan? Nou eigenlijk heel veel. Want wist je dat veel kamerplanten de lucht zuiveren? Een leuk cadeau dus voor op de kinderkamer. En het staat ook nog eens Instagram-waardig. Kies natuurlijk wel een kamerplant die niet giftig is.

3. Eco-vriendelijke verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten voor je baby, je gebruikt ze iedere dag. Absoluut een van de meest nuttige cadeaus dus aan om je kind te geven. Leuke ‘groene’ opties zijn bijvoorbeeld een tandenborstel van biologisch afbreekbaar materiaal of een fijne showergel en shampoo van een biologisch merk. De verpakking ziet er vaak ook al uit als een cadeautje. Zit je baby net in de eerste tandjes-fase? Denk dan eens aan een eco-vriendelijke bijtring.

4. Doe-cadeau

Een ‘beleving’ is ook leuk om te geven of te krijgen. En in het kader van goed bezig zijn voor de planeet: de afvalberg wordt er niet groter door. Maar waar moet je dan aan denken? Een abonnement of kaartje voor een leuke speeltuin, de kinderboerderij of een museum in de buurt bijvoorbeeld. Superleuk, toch?

5. Voor het leven

Bij een ‘groen’ cadeau kun je ook denken aan een product waar je kind heel lang plezier van heeft. En later misschien nog doorgeeft ook als hij zelf kinderen heeft. Denk bijvoorbeeld aan een mooi deken voor in het ledikant. Het liefst natuurlijk van honderd procent wol. En om het nog ‘groener’ te maken, kies voor een merk dat geproduceerd wordt in Nederland. Zo beperk je ook nog de CO2-uitstoot, want zo’n product hoeft niet ingevlogen te worden.

*Borstvoeding is het beste voor je baby
**Net als andere opvolgmelken