Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x zo maak je de mooiste herinneringen met je kind

Je kunt je kind de wereld aan cadeaus geven, maar uiteindelijk zijn het de fijne momenten samen waar hij later vooral aan terugdenkt. Daarom: investeer in herinneringen, want dat is het meest waardevolle dat je je kind kunt geven.

Ouders van Nu samen met Monuta

Kun jij je nog herinneren hoe het vroeger thuis was? Waarschijnlijk denk je meteen aan een picknick in het bos, die keer dat jullie zwommen in de Noordzee, de hele zomer lang voetballen in de tuin of de kerstboom versieren, samen met je ouders en eventuele broers of zussen. Wil je dat ook voor je kind? Zo pak je het aan.

 1. Tijd voor elkaar

  Herinneringen creëer je niet zozeer door dure uitjes te plannen, maar door simpelweg tijd vrij te maken voor elkaar. Investeer dus in quality time met het gezin. Dat kan gewoon een relaxte middag met een spelletje aan de keukentafel zijn, of de hele dag films kijken in jullie pyjama’s. Goed idee: maak van zondag een telefoonvrije dag en geniet volop van jullie tijd samen.

 2. Maak uitjes speciaal

  Je hoeft niet elke week in de rij bij een pretpark te staan. Juist als je zo’n uitje maar heel af en toe plant, blijft het speciaal. Elk jaar een verrassingsdag organiseren voor je kind, maakt een dagje weg extra bijzonder. Zeker als je kind wat ouder wordt, is het hartstikke spannend om ergens naartoe te rijden, zonder dat hij weet wat hem te wachten staat. Geef onderweg af en toe een hint, zodat hij kan raden wat er gaat gebeuren.

 3. Doe-cadeau

  Een nieuwe fiets, een trapauto, een houten keukentje.. allemaal geweldige cadeaus! Maar geef je kind in plaats van zo’n cadeau eens een bioscoopbezoek voor z’n verjaardag. Of ga samen naar de dierentuin. De herinneringen zorgen dat je nog jaren plezier hebt van je wat je geeft. Een betere investering bestaat er niet.

 4. Camera erbij

  Rakelt je kleuter nog regelmatig mooie verhalen op uit z’n peutertijd? Vooral vastleggen die herinneringen. Er komt namelijk een moment dat ze worden ‘overschreven’ door nieuwe herinneringen. Pas als je kind een stuk ouder is, worden zijn herinneringen blijvend. Film en fotografeer er dus op los. Op speciale momenten, maar zeker ook gewoon op een gezellige dag thuis. En plak de leukste foto’s dan vooral in een fotoalbum, zodat je die er regelmatig bij kunt pakken.

 5. Hoe wil jij herinnerd worden?

  Je wilt er niet aan denken, maar er komt een moment dat je er niet meer bent. Dan wil je natuurlijk dat je kind zich nog zoveel mogelijk van je kan herinneren. Want hoe zwaar iemand verliezen ook is, de gedachte aan mooie momenten samen maken het draaglijker. Zeker als je kind nog jong is, wil je hem zoveel mogelijk herinneringen aan jullie samen meegeven. Zodat hij nooit vergeet hoeveel jij van hem houdt.

Goed geregeld voor later

Nu is de tijd om volop te genieten met jouw gezin. Maar er komt een tijd dat jij er niet meer bent. Hopelijk is het nog heel ver weg, maar je kunt het wel al geregeld hebben. Bijvoorbeeld met een uitvaartverzekering.

Zwangerbox partnerpagina Goedgemerkt 2022

Goedgemerkt

Bekijk de website