Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hersenontwikkeling van je kind: hoe werkt het?

‘Geniet er elk moment van, want het gaat zo snel.’ Je hebt deze uitspraak vast al honderd keer gehoord, maar er is niets aan gelogen. Sterker nog: jouw kind groeit het meest in de eerste drie jaar van zijn leven. Niet alleen in lengte en lichaamsgewicht, ook qua hersenomvang.

Ouders van Nu samen met Nutrilon

Meer weten over de hersenontwikkeling van jouw kind? Bekijk onderstaande video van Nutrilon.

700 nieuwe hersenverbindingen per seconde

Wist je dat je baby iedere dag zo’n 700 nieuwe hersenverbindingen per seconde maakt? En het je zal verbazen hoe snel de hersenomvang van een baby toeneemt. Zo zijn de hersenen na een jaar al drie keer zo groot en zwaar. Ook interessant: de hersenactiviteit van baby’s is twee keer zo hoog als bij een volwassene. Die eerste jaren zijn dus ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

Stimuleren hersenontwikkeling

Er zijn verschillende manieren om de hersenontwikkeling te ondersteunen. Bijvoorbeeld door de zintuigen te prikkelen. Denk aan samen liedjes zingen, beweegspelletjes doen of het maken van een tastbox zodat je kind verschillende materialen kan voelen. Maar het is vooral erg belangrijk om liefde en aandacht te geven.

Liefde, aandacht en voeding

Vaak ondersteunen we een optimale ontwikkeling al automatisch door het geven van veel liefde en aandacht. Maar door de jaren heen is er door veel onderzoek geconstateerd dat ondersteuning door goede voeding minstens net zo belangrijk is. Borstvoeding is zonder twijfel het beste voor je baby, zeker in de eerste zes maanden, maar er kan een moment komen dat je overstapt op een combinatie van borst- en flesvoeding of alleen flesvoeding. En dan wil je natuurlijk meteen een passende voeding geven. Kijk goed naar je kind en let op de signalen die hij geeft tijdens de borstvoeding. Die helpen je om, samen met je arts of het consultatiebureau, de flesvoeding te vinden waarmee je het beste kan beginnen. Als je overstapt op flesvoeding, kun je op Nutrilon vertrouwen. Nutrilon heeft voor elk kind een voeding op maat.

Meer dan 100 jaar Nutricia kennis

Nutricia, de maker van Nutrilon, heeft meer dan 100 jaar kennis en doet continu onderzoek naar de invloed van voeding op de eerste levensjaren. Dat doen ze met zo’n 400 wetenschappers, onder andere in hun eigen onderzoekscentrum in Utrecht, het grootste op het gebied van babyvoeding in Europa.

Door de jarenlange kennis kun je erop vertrouwen dat de nieuwste ontwikkeling en wetenschappelijke inzichten zijn meegenomen in de producten van Nutrilon. Zo introduceerden ze in 2013 Nutrilon met Pronutra, Nutrilons meest geavanceerde formule ooit.

Meer weten over de ontwikkeling van je kind? Ga naar nutrilon.nl

Lees ook: