Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Welk babyboekje is jullie favoriet?

Van een spannend plot of prachtige volzinnen hoeft een babyboekje het natuurlijk niet te hebben, maar het is voor zowel je kind als voor jou wel zo fijn als jullie blij worden van voorlezen. Deze vijf boekjes strijden om de titel: BoekStart Babyboekje van het jaar 2020.

Ouders van Nu samen met BoekStart

Boekenwurm in de dop

Lees (of las) jij je pasgeboren baby al voor? Zo nee: dan ben je niet de enige. Ouders stellen voorlezen vaak uit tot hun baby wat ouder is, omdat ze denken dat hun kind het nog niet snapt. Maar wist je dat je met een baby van een paar weken oud al prima een boekje erbij kunt pakken? Sterker nog: samen ‘lezen’ is goed voor jullie band. Je baby vindt het heerlijk om naar je te kijken en luisteren, terwijl jij vertelt wat je in het boekje ziet. En dat is hartstikke goed voor de hechting.

Start van de woordenschat

Wist je dat een baby, al voordat hij een jaar oud is en kan praten, verbanden legt tussen plaatjes en woorden? Uit onderzoek van Universiteit Leiden blijkt dat baby’s die regelmatig worden voorgelezen vóórdat ze acht maanden zijn, later hoger scoren op taal en bij vijftien maanden een grotere woordenschat hebben. Bovendien worden kinderen die vanaf de babyleeftijd zijn voorgelezen, later ook vaker voorgelezen. Als de voorlees-routine er eenmaal in zit, blijft die vaak bestaan. En kinderen die al jong goede ervaringen hebben met (voor)lezen, hebben daar later ook weer meer plezier in. Kortom: alle reden om aan de babyboekjes te gaan!

Succesverhalen

Bladzijdes die de fantasie prikkelen, mooie illustraties en grappige verhaaltjes: ze kunnen nét het verschil maken bij een babyboekje. Want blinkt een boekje daarin uit dan is de kans groot dat jullie het vaker uit de speelgoedmand vissen. Voor de BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing heeft de jury uit alle babyboekjes die in de afgelopen jaren zijn verschenen de vijf beste gekozen. En nu ben jij aan de beurt!

Jij mag kiezen

Welk babyboek uit deze top vijf vinden jij en je baby het allerleukst? Via babyboekjevanhetjaar.nl kun je van 30 september tot en met 3 november stemmen op jullie favoriet. Hier vind je ook leuke filmpjes waarin de jury de genomineerde boekjes aan je voorstelt. Het boek met de meeste publieks-stemmen wordt half november uitgeroepen tot Het BoekStart Babyboekje van het jaar 2020. Stem jij ook?

Win je baby in boeken

Stemmen doe je natuurlijk niet voor niets: als je meedoet, maak je kans op het gewicht van je baby in boeken. Dat wordt dus uren leesplezier én een mooie aanvulling op jullie babybieb. Klik hier om te stemmen.

De genomineerde boekjes: