Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Het leukste speelgoed voor kinderen van 1 tot 4 jaar

Heb je al heel wat webshops uitgekamd op zoek naar hét verjaardagscadeau voor je kind, maar ben je er nog niet uit? Wij helpen je een handje. Zo weet je zeker dat je je kind iets geeft dat helemaal past bij zijn ontwikkeling en waar hij eindeloos plezier van zal hebben. O, en ook als Sinterklaascadeau zijn deze items absolute winnaars!

Ouders van Nu samen met fisher-price

Je kind is één jaar

Praten en zingen

Als je kind één wordt, is hij officieel geen baby meer. Grote kans dat hij rond deze tijd ook zijn eerste woordjes gaat zeggen. Je dreumes is volop zijn taal aan het ontwikkelen en het oefenen met praten is dan ook één groot feest. Voorlezen en zingen geblazen dus! Een voorleesboek met plaatjes waarop van alles te zien is, helpt je kind om woorden te herkennen en na te zeggen en is op deze leeftijd gegarandeerd een hit.

Staan, stappen en rijden

Het ene kind is er vlot bij met lopen en het andere vindt het prima om nog een tijdje te kruipen. Maar ergens rond de eerste verjaardag beginnen veel kinderen met staan en vervolgens lopen. Loopspeelgoed stimuleert je kind om te oefenen. Ook speelgoed waarop hij kan rijden scoort goed: voor je het weet ‘vliegt’ hij door het huis.

Op het potje

Zodra je kind kan lopen, kan je overwegen het potje te introduceren. Zo kan hij stap voor stap aan het idee wennen. Verwacht er niet teveel van, de meeste kinderen zijn er pas echt aan zindelijkheidstraining toe als ze zo’n 18 tot 20 maanden oud zijn. Dit is hét ideale moment, want dan zijn ze leergierig en nog net niet in de ‘nee’-fase beland die bij de ontwikkeling van tweejarigen hoort.

Je kind is twee

Tellen, vormen en bouwen

Je peuter begint te tellen, oefent met vormen, bouwt graag torens en zit nu in de ‘ik-fase’, waardoor hij helemaal op kan gaan in zijn eigen spel. Met educatief speelgoed help je je peuter zijn interesses te ontwikkelen. Door verschillende speelgoed aan te bieden help je je kind te ontdekken wat hij leuk vindt.

Na-apen

Grote mensen nadoen is op deze leeftijd een hit. Speelgoed waarmee hij je kan imiteren is dan ook een groot succes. Een eigen keukentje, telefoon of tuingereedschap geeft je kind de kans vaardigheden te oefenen uit de ‘grotemensenwereld’. En het voorkomt bovendien (deels) dat de huisraad in de speelgoedkist belandt.

Je kind is drie

Fantasievol spelen

Je peuter heeft een rijke fantasie en verzint steeds nieuwe verhalen. Met speelgoed dat hem de kans geeft om steeds weer op avontuur te gaan in zijn eigen belevingswereld, doe je hem dan ook een groot plezier.

Je kind is vier

Rollenspel

Deze verjaardag is een grote mijlpaal: je kind gaat voor het eerst naar school. Daar leert hij samen met zijn klasgenootjes van alles en nog wat en thuis gaat dit gewoon door. Rollenspellen zijn nu populair: van doktertje of winkeltje spelen krijgt hij maar geen genoeg. Ook een groot succes als er vriendjes over de vloer komen!