Hoe goed is jouw kind beschermd tegen de zon? Doe de test

Je weet het ongetwijfeld allang, maar herhalen kan in dit geval geen kwaad: bescherm de huid van je kind goed tegen de zon. De kinderhuid is namelijk nog volop in ontwikkeling en daardoor extreem gevoelig voor beschadiging door de zon. Ontdek met deze test of jij al goed smeert en wat je nog meer kunt doen om je kind te beschermen tegen UV-straling.

Ouders van Nu samen met La Roche-Posay

Waarom is bescherming van de kinderhuid eigenlijk zo belangrijk?

De kinderhuid is extra kwetsbaar voor schade door zon, omdat deze gevoeliger is en het pigmentsysteem – dat de huid beschermt tegen uv-stralen – nog onvolgroeid. Daarom is het belangrijk om je kind goed in te smeren en optimaal te beschermen tegen de schadelijke uv-straling.

Ook smeren als de zon niet schijnt?

Ja, elke dag is het ‘zon’dag. Want ook als de zon niet schijnt, wordt de huid blootgesteld aan uv-stralen. Een bewolkte hemel in de zomer laat namelijk alsnog uv-straling door. Gaat je kind naar buiten? Smeer hem dan dus goed in. Ook als hij niet direct in de zon zit maar bijvoorbeeld in de kinderwagen onder een linnendoek of in de schaduw speelt.

Spelletjes om smeren leuker te maken

Zit jouw kind in de fase dat hij het insmeren echt niet leuk vindt? Met deze tips wordt het insmeren makkelijker én leuker.

  1. Maak met de zonnebrandcrème een tekening op de huid van je kind. Of zet kleine stipjes op zijn armen, benen en gezicht en laat hem met zijn vinger alle stipjes met elkaar verbinden.
  2. Meerdere kinderen insmeren? Vorm samen een denkbeeldige trein en laat iedereen de persoon voor zich insmeert.
  3. Wil je kind altijd de snelste zijn? Komt goed uit, want kan hij zich ook het snelst insmeren? Pak de stopwatch op je telefoon erbij. Klaar voor de start… Smeren maar!