Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoe kies je zonnebrandcrème voor je baby?

Hoera, de zon schijnt weer vaker. Heerlijk natuurlijk, maar voor de tere babyhuid is een strikt smeerregime nodig. Hoe ga je zorgeloos met je baby de zon in?  

Ouders van Nu samen met Naïf

Kwetsbare huid

Het beste is om met een baby jonger dan een jaar helemaal uit de zon te blijven. De huid is dan nog heel dun, gevoelig en kwetsbaar waardoor uv-straling snel schadelijk kan zijn. Ga je er wel op uit? Zorg dan altijd voor beschermende uv-kleding, een pet of hoedje, zonnebril en – heel belangrijk – smeer je kind in. Ook als je onder de parasol of in de schaduw blijft, want uv-straling komt daar dwars doorheen.

Minimaal SPF 30

Het advies van experts: gebruik een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Smeer deze elke twee uur opnieuw op de huid van je baby, maar extra als je bijvoorbeeld net met hem hebt gezwommen. Smeer lekker royaal, zo’n zeven theelepels per smeersessie, en sla de snel ‘vergeten plekjes’ niet over, zoals achter de oren en onder z’n voetjes.

Minerale of chemische filters?

Je hebt zonproducten met minerale en chemische filters. Chemische filters trekken in de huid en uv-licht wordt geabsorbeerd. De huidreactie zorgt voor de zonbescherming. Het nadeel hiervan is dat de gevoelige (kinder)huid hier flink op kan reageren. Een voordeel van chemische filters: het smeert makkelijk uit, plus het laat geen witte waas achter.

Minerale filters fungeren juist als een soort spiegel op de huid en reflecteren de zonnestralen. Dit verkleint de kans op huidreactie. Er zijn twee soorten minerale filters: titaniumdioxide en zinkoxide. Extra fijn: zodra je je insmeert, ben je beschermd. Direct fun in the sun dus!

Geen witte waas

Wat vaak een nadeel is van minerale filters is dat ze een witte waas achterlaten en minder goed uitsmeren. Bij de natuurlijke zonnebrandcrème en lotion van Naïf (op basis van zinkoxide) is dat juist niet zo. Dit komt door toevoeging van natuurlijke oliën zoals kokos-, olijf- en zonnebloemolie. Omdat de babyhuid vaak nog wat vetter is, blijft het wel langer op de huid zitten.