Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

bepanthen-zwemmen

Hoe verzorg je de huid na het zwemmen?

Voor een uitstapje naar het zwembad zijn de meeste kinderen wel te porren. Maar na een paar uurtjes dobberen in chloorwater kan de huid wel wat extra verzorging gebruiken. Zeker als je kind wekelijks in het water ligt voor zwemlessen.

Ouders van Nu samen met Bepanthen

Chloorwater

Het nadeel van al dat zwemmen is dat de huid kan uitdrogen. Chloor wordt in zwembaden gebruikt om onder andere het water schoon te houden en algenvorming tegen te gaan. Dat is natuurlijk goed, maar chloorwater wordt ook door de huid opgenomen en dat kan een minder leuk gevolg hebben: een droge huid.

Om de opname van chloor door de huid te beperken, is het aan te raden om zowel voor als na het zwemmen te douchen. Ook kan je voor en na het zwemmen eventuele droge, schrale huidplekjes insmeren met een vette zalf. Zo wordt de kans op huidirritaties tot een minimum beperkt.

Lekker naar buiten

Van al dat water kan je een droge huid krijgen. Daarom is het zo fijn om na een zwembadbezoek naar buiten te gaan en misschien zelfs een korte wandeling te maken om je huid wat te laten rusten. De frisse buitenlucht doet meteen goed!

Water: goed en slecht

Water drinken is natuurlijk erg goed voor je. Daar is iedereen het over eens. Per dag is het goed om ongeveer twee tot drie liter water te drinken. Dat zorgt ervoor dat je lichaam wordt gezuiverd. Bovendien hebben de nieren vocht nodig om afvalstoffen af te voeren. Maar water heeft ook een keerzijde. Als jouw huid vaak in aanraking komt met water kan deze uitdrogen. Daarom luidt het advies om niet te vaak en te lang te douchen en vooral ook niet te warm. Want juist door warm water kan de hoeveelheid huidvetten afnemen en daardoor wordt de huid nog droger.

Bepanthen Beschermende Zalf

Om een droge huid intensief te verzorgen en te beschermen na een bezoek aan het zwembad, kun je Bepanthen Beschermende Zalf gebruiken. Deze zalf voor schrale, droge en ruwe huid kun je op wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, kloofjes, knokkels en vingers smeren.

Wat doet deze zalf?

De zalf laat een dun vetlaagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf. Een bijzondere eigenschap van Bepanthen Beschermende Zalf is dat het de huid niet afsluit, maar laat ademen. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), wat het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen, parabenen en conserveermiddelen.

KOAG/KAG – nr: 80-0517-0710

Babs test de Bepanthen Beschermende Zalf

In onderstaande video van Mommytalks test Babs, moeder van vier kinderen, de Bepanthen Beschermende Zalf. Wat vindt zij ervan?