Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoe zorg je dat je kind zelfstandig gaat spelen? 5 tips!

Naast dat het fijn is als je kind even iets voor zichzelf doet, is het ook nog eens erg goed voor hem. Het helpt bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en creativiteit. Heel belangrijk . Een Sinterklaas-cadeau om dit te stimuleren is dus een goed idee!

Ouders van Nu samen met Fisher-Price

Alleen spelen is iets dat kinderen kunnen leren. Sommige kunnen het al snel uit zichzelf en andere kinderen hebben een duwtje in de rug nodig. Met deze tips stimuleer je je kind om zelfstandig te spelen.

Help opstarten

Je kind op de grond zetten met een stuk speelgoed kan succesvol zijn, maar de kans is groot dat hij het nog leuker vindt als je eerst samen bekijkt wat hij er mee kan. Ga er even bij zitten en laat zien dat jij het net zo fantastisch vindt als hij.

Zorg dat je in de buurt blijft

Laat hem daarna alleen zijn gang gaan, maar blijf in de buurt. Als je kind er dan even niet uitkomt, weet hij dat je er bent om een handje te helpen. Grote kans dat je dan niet eens bij hoeft te springen.

Steeds een beetje langer

Gaat dit goed, dan kun je de tijd gaan uitbouwen dat je kind zelf speelt. Het is super als je je kind positief stimuleert om zelf zijn speelgoed te ontdekken en hem de ruimte geeft om dit in zijn eigen tempo te doen. Hoe ouder kinderen zijn, hoe langer de aandachtsboog is. Je merkt snel genoeg wanneer de aandacht weer verslapt en je kind er geen zin meer in heeft.

Leg de lat niet de hoog

Uitdaging is heel belangrijk voor kinderen. Maar pas op dat je de lat niet te hoog legt om frustratie te voorkomen. Door goed te letten op de leeftijdsindicatie op het speelgoed, zorg je ervoor dat het een match is met de ontwikkeling van je kind. Kies je speelgoed voor een bredere leeftijdsgroep, dan kan je kind er zelfs jarenlang plezier van hebben.

Speelgoed voor één

Kies voor speelgoed waar je kind goed in z’n eentje mee uit de voeten kan. De Little People Vriendelijke Trein van Fisher-Price is bijvoorbeeld superleuk om urenlang alleen mee te spelen en helpt bij het ontdekken en experimenteren op het eigen tempo van je kind. Met leuke treingeluiden, vrolijke liedjes en een lichtje, is dit speelgoed al snel favoriet. En met de Little People vriendjes erbij, speelt je kind toch niet helemaal in z’n eentje.  Spelen wordt zo een ware ontdekkingsreis.

De Little People Vriendelijke Trein

Zwangerbox partnerpagina Albert Heijn 2022

Albert Heijn

Bekijk de website