Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoera, je baby is 6 maanden! Deze mijlpalen kun je verwachten

Het is een cliché maar zo waar: wat gaat de tijd snel! Nog niet zo lang geleden zette je een lief, hulpeloos wezentje op de wereld en zes maanden later is het een vrolijke baby met bolle wangetjes die de wereld wil ontdekken. Er is dus heel wat gebeurd in dat half jaar en er komen ook nog heel wat mijlpalen aan. Dit kan je de komende tijd verwachten.

Ouders van Nu samen met Kabrita opvolgmelk

Maak je geen zorgen als je kind wat eerder of later is met onderstaande mijlpalen: elk kind ontwikkelt zich tenslotte in zijn eigen tempo!

1. Het eerste tandje

De kans is groot dat je binnenkort een wit puntje in de mond van je kind ziet verschijnen. Gemiddeld komt het eerste tandje van een baby namelijk door met 6 maanden. Maar het kan ook best zijn dat je kind al een tandje of zelfs twee heeft, of dat het wat langer duurt voor zijn tandjes doorkomen. In ieder geval kun je die babytandenborstel wel alvast klaarleggen.

2. Kruipen en tijgeren

Ligt je baby nu nog lekker rustig op zijn speelkleedje? En doet hij niet veel meer dan van zijn buik naar zijn rug rollen en terug? Voor je het weet kruipt of tijgert je kind erop los en is niets meer veilig voor zijn grijpgrage handjes. Geniet er dus van dat je nu nog rustig koffie kunt drinken, zonder dat je je baby ergens vandaan moet vissen.

3. Eerste hapjes

Ben je al begonnen met het geven van de eerste hapjes? Waarschijnlijk gaan die banaan, broccoli en wortel er dan al in als zoete koek. Vanaf zes maanden wordt het geven van vaste voeding belangrijk omdat het dan de melk gedeeltelijk vervangt. Geef je flesvoeding? Dan kun je overstappen op opvolgmelk. Je kunt dan overwegen om te kiezen voor Kabrita opvolgmelk. Geitenmelk is van nature mild en vormt daarom een goede basis voor babyvoeding.

4. Grenzen stellen

De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van zorgen voor je baby. Zo rond de zes maanden zul je moeten starten met opvoeden.  Want misschien heb je het al gemerkt, je baby krijgt langzamerhand door hoe hij zijn zin kan krijgen. Hij zet het bijvoorbeeld op brullen als hij aandacht wil. En gaat hij op ontdekkingstocht, dan komt hij overal aan. Tijd dus om grenzen te stellen.

5. Lawaai maken

Je baby heeft zijn stem ontdekt en dat zal je weten ook. Hij vindt het geweldig om af en toe lekker te brullen of gillen en brabbelt de oren van je hoofd. Ook vindt hij het leuk om lawaai te maken door met een rammelaar tegen de spijlen van de box te rammen bijvoorbeeld. Met speelgoed dat geluid maakt, doe je hem nu dan ook een groot plezier.

6. Applaus voor jou!

Als je baby 6 maanden is, is dat ook voor jou een ‘mijlpaal’. Het is alweer een half jaar geleden dat je je kind voor het eerst in je armen hield. Hoewel je dat moment natuurlijk nooit meer vergeet, kun je je nu bijna niet meer voorstellen hoe het leven zónder baby was. Nou ja, dat je toen lekker kon uitslapen, dat weet je vast nog wel.

* Borstvoeding is de beste voeding voor je baby
** Net als andere opvolgmelken