Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoofdluizen verwijderen? Check dit handige stappenplan

Hoofdluizen verwijderen: het blijft een lastig karwei. Maar met de juiste kam én techniek maak je het een stuk aangenamer voor jezelf én je kind.

ouders van nu samen met prioderm

Luizen gespot? Kam het haar van je kind dan gedurende twee weken dagelijks. Het verwijderen van de eitjes van de hoofdluis (neten) is nog best een klus, omdat deze met een sterke lijmstof aan de haren vastgekleefd zitten. Met een netenkam (met metalen tanden) kun je de neten en de hoofdluizen uit de haren kammen. Een luizenkam met plastic tanden is alleen geschikt voor het controleren op luizen. Wel kun je ’twee-in-een’ kammen kopen, met zowel een metalen kant als plastic tanden.

Wat heb je allemaal nodig?

-Een netenkam, bijvoorbeeld Prioderm Luizen- en netenkam
-Een wit laken of handdoek of zakdoek
-Gewone shampoo
-Crèmespoeling of Priolox Foam

Stap voor stap

1.Was het haar met gewone shampoo, spoel het haar uit en maak het handdoek droog. Gebruik je ook een hoofdluismiddel? Voer deze stap dan uit na de behandeling met het middel.

2.Breng ruim crèmespoeling aan in het haar en spoel dit niet uit.

3. Kam de knopen en klitten uit het haar met een gewone kam.

4. Houd het hoofd voorover boven een wit oppervlak, bijvoorbeeld een laken of een handdoek. Pak de netenkam en kam het haar lok voor lok vanaf de schedelhuid naar het einde van de lok. Start bij het ene oor en schuif, plukje voor plukje, na elke kambeweging op naar het andere oor.

5. Besteed extra aandacht aan de pony, het haar achter de oren, in de nek en op de kruin. De luizen zullen op het papier vallen als kleine grijsblauwe of roodbruine gekleurde spikkels.

6. Bij dun haar kun je voor het kammen een verbandgaasje tussen de tanden van de kam schuiven. Hierdoor krijg je meer grip op de neten.

7. Veeg de kam regelmatig af aan een witte papieren servet of zakdoek en kijk of er luizen op het papier zichtbaar zijn. Spoel gevonden luizen weg in de wasbak.

8. Spoel de crèmespoeling uit het haar.

9. Reinig de kam grondig (bijvoorbeeld afspoelen met heet water) na iedere controle, om te voorkomen dat je de hoofdluis overbrengt.

Mommytalks

In de serie Mommytalks vertellen moeders eerlijk en open over hun ervaring met producten en diensten. Want wat kun je beter vertrouwen dan het oordeel van een mede-moeder? Moeder Miranda testte de Prioderm luizen- en netenkam. Ze vertelt wat zij en haar dochter er van vonden.

Prioderm Luizen-en netenkam is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Ouders van Nu product – Zwanger- en Babybox 2022

Ouders van Nu

Zwanger- en Babybox

GRATIS
Vraag aan