Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Huisjes-boompjes-beestjes

Echte schaapjes tellen voor het slapen gaan, op stok met de kippen en weer op met de haan.  Dit zijn adressen voor dierenvrienden.

Plezier hier

Een midweek naar vakantiepark Efteling Loonsche Land is een heel goed idee. Vooral als je vakantiewoning de Schaapskooi boekt, waar de schapen uit de stal naast het huisje vrij omheen scharrelen. Het bos eromheen is één grote speeltuin, en het huis zelf is lekker groot. In de zomer is ook de waterspeeltuin open. O ja, elke dag brengt het treintje jullie naar de Efteling, waar je een halfuur voor openingstijd naar binnen mag.

Voor de leeuwen

Dit is wat we noemen: next level overnachten. In de geweldige Franse dierentuin Zoo de la Fleche slaap je tussen de leeuwen, beren, wolven en tijgers. Achter glas, uiteraard. De moderne Safari Lodges zijn de super-de-luxe en comfortabel ingericht. Maar het allermooiste van alles: de enorme raampartij, waardoor je de witte tijgers, ijsberen, leeuwen en wolven ziet lopen. Dat zullen ze niet gauw vergeten!

Duizend-en-een-pracht

Wie kan er nou zeggen dat hij in de woestijn geslapen heeft, tussen de kamelen en andere woestijndieren? Nou, jullie, als je een verblijf boekt in een eco-lodge, midden in de Agafay-woestijn van Marokko. Marrakech ligt op een paar uur rijden, dus slapen in de woestijn is perfect te combineren met een bezoek aan de Marokkaanse sprookjesstad. Je overnacht in een luxe berbertent en er is een zwembad. Verder worden er meditatie- en yogacursussen gegeven, en je kunt er paardrijden, kameelritjes maken, wandelen, fietsen, op de thee gaan bij locals en Marrokaans leren koken.

Boer zoekt jou

Op het erf van boer Frans en boerin Truus staan grondulows. Dat zijn grote, halfronde vakantiewoningen, gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, en met een dak bedekt met gras. Het leuke is: de koeien lopen de hele dag door tussen de huisjes door, want je logeert op hún weiland. Kinderen mogen boer Frans helpen met koeien melken en kippen voeren, en ook boerin Truus kan best wat hulp gebruiken in haar moestuin. Geen zin meer in klusjes? Er zijn heel veel skelters, er is een voetbalveldje, een trampoline en een grote strohut in de stallen.