Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'​Toen Liam op zijn derde nog niet zijn naam zei, trok ik aan de bel'

Praten doet het ene kind sneller dan het andere. Maar toen Liam (4) op zijn derde nog niet zijn naam zei, trok Sabrina aan de bel. ‘De samenspraak met het kinderdagverblijf was heel fijn.’

Ouders van Nu in samenwerking met Partou

‘Mijn oudste zoon Dean (8) was snel met alles. Ook met zijn spraak- en taalontwikkeling. Hierdoor had ik met Liam geen goede vergelijking. Want wat is normaal? Hij sprak al wel, maar ik begreep hem vaak niet. Dat frustreerde hem. Ook zijn naam kon hij op zijn derde nog niet goed zeggen. Ik heb toen aan Nadia, een van de leidsters op het kinderdagverblijf, gevraagd om mee te kijken. Want zij maakt veel kinderen mee en kan er beter over oordelen dan ik.

Geen zorgen

Nadia zei dat ze Liam eens zou observeren. Daarna kreeg ik een brief mee naar huis waarin stond wat haar was opgevallen. Ze maakte zich zeker geen zorgen, maar gaf wel aan dat logopedie een goede zet zou zijn. Dit advies van Nadia vond ik fijn en het stelde me gerust. Logopedie schoof ik nog wel even vooruit, want wie weet zou Liam ineens toch een sprong maken. Maar toen Liam drieënhalf was, merkte ik dat er niet heel veel vooruitgang was en besloot ik een afspraak bij de logopedist te maken.

Verkeerd aangeleerd

Net voor de basisschool begon Liam met logopedie. De brief van Nadia, met daarin ook een overzicht van klanken waarmee Liam moeite had, nam ik mee. Het bleek dat hij het wel kon, maar dat hij heel veel woorden fout had aangeleerd. Hij pakte alles snel op, waardoor hij na negen lessen al klaar was. Ik ben er nu een stuk geruster op dat iedereen op de ‘grote’ school hem begrijpt en goed verstaat.

Leuke tijd op het kinderdagverblijf

Liam doet het nu hartstikke goed op school. Ik denk ook zeker dat het kinderdagverblijf hierop een goede voorbereiding was, vooral om de over- gang makkelijker te maken. Kinderen zijn dan al gewend dat mama of papa weggaat, maar ze ook altijd weer komt ophalen. Beide jongens hebben vanaf hun babytijd bij Partou Velserbroek gezeten, bij de Tuimelaars, een verticale groep. Ik liet ze hier altijd met een gerust gevoel achter. Het was zo’n leuke tijd, best slikken dat die fase nu voorbij is.

Even sparren met de leidsters

Wat ik vooral mis, is het sparren en de samenspraak met de lieve en betrokken leidsters, zoals destijds over de ontwikkeling van Liam, het stoppen met de speen en het zindelijk worden. Zeker omdat je nu amper iets hoort over hoe het gaat. En als je het de kinderen zelf vraagt, komt er niks uit, haha. Ja, dan waren al die praatjes, berichtjes en foto’s van het kinderdagverblijf wel heel fijn.’

Samen zorgen, spelen en groeien

Onze toekomst begint vandaag. Daarom gaat Partou voor de allerbeste kinderopvang in de buurt. Voor jou en je kind. Een fijne plek waar we samen zorgen, samen spelen en samen groeien. Partou en Smallsteps kinderopvang zijn samen verdergegaan als één nieuwe organisatie: Partou. Omdat je samen sterker bent. Vertrouwd en inspirerend voor de kinderen, ouders en onze medewerkers.

Partou kinderopvang