Immuunsysteem van je kind: hoe werkt het?

Wist je dat je tijdens je zwangerschap al de basis legt voor het immuunsysteem van je baby? En dat het meer dan vijf jaar duurt voordat de afweer van je kind op volle sterkte is?

Ouders van Nu samen met Nutrilon

Meer weten over de ontwikkeling van het immuunsysteem van jouw kind? Bekijk onderstaande video van Nutrilon.

Bescherming tegen infecties

Al tijdens de zwangerschap leg jij de basis voor het immuunsysteem van je kind. Zolang je baby in de buik zit, vormt jouw afweer ook de afweer voor je baby. Je kindje wordt echter nagenoeg steriel geboren. Het komt aan die beschermende bacteriën door contact met jou. Bijvoorbeeld via jouw huid en de melkklieren.

Opbouwen immuunsysteem duurt meer dan 5 jaar

Na de geboorte wordt het immuunsysteem van je baby verder opgebouwd. Huid, slijmvliezen, maagzuur… het zijn allemaal barrières tegen infecties. Maar vergeet de darmen niet: ongeveer 70% van de afweer zit in de darmen. Gunstige bacteriën in de darmen vormen onder andere de basis van het immuunsysteem. Het duurt zeker meer dan 5 jaar voordat de afweer van je kind op volle sterkte is. Voor een gunstig darmflora is starten met de juiste voeding heel belangrijk.

Borstvoeding voor de beste start

De eerste moedermelk (tijdens de eerste dagen na de geboorte) noemen we colostrum. Deze melk is geel van kleur en bevat veel antilichamen. Bovendien komt je kind in aanraking met beschermende bacteriën via onder andere jouw huid en de melkklieren. Zo wordt het immuunsysteem van je kind direct ondersteund en krijgt hij de beste start.

Borstvoeding is zonder twijfel het beste voor je baby, maar er kan een moment komen dat je overstapt op een combinatie van borst- en flesvoeding of alleen flesvoeding. En dan wil je natuurlijk meteen een passende voeding geven. Kijk goed naar je kind en let op de signalen die hij geeft tijdens de borstvoeding. Die helpen je om, samen met je arts of het consultatiebureau, de flesvoeding te vinden waarmee je het beste kan beginnen. Als je overstapt op flesvoeding, kun je op Nutrilon vertrouwen. Nutrilon heeft voor elk kind een voeding op maat.

Meer dan 100 jaar Nutricia kennis

Nutricia, de maker van Nutrilon, heeft meer dan 100 jaar kennis en doet continu onderzoek naar de invloed van voeding op de eerste levensjaren. Dat doen ze met zo’n  400 wetenschappers, onder andere in hun eigen onderzoekscentrum in Utrecht, het grootste op het gebied van babyvoeding in Europa.

Door de jarenlange kennis kun je erop vertrouwen dat de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten zijn meegenomen in de producten van Nutrilon. Zo introduceerden ze in 2013 Nutrilon met Pronutra, Nutrilons meest geavanceerde formule ooit.

Meer weten over de ontwikkeling van je kind? Ga naar nutrilon.nl

Lees ook: