Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Inspiratie voor de babykamer: pastelkleuren

Moet je nog beginnen met het inrichten van de babykamer en ontbreekt het je aan inspiratie? Helemaal hip op dit moment zijn pastelkleuren. Een leuk idee als je de kamer licht en ruim wilt houden, maar wel wat kleur wilt toevoegen.

Ouders van Nu samen met Babypark

Meedere pastelkleuren

Pastelkleuren komen nog beter tot hun recht wanneer je verschillende pastels met elkaar combineert. Zachtroze, babyblauw, mint of lichtgeel: het kan niet vrolijk genoeg. Wanneer je van tevoren nadenkt over een duidelijk kleurenpalet voor de babykamer, weet je precies wat er wel en niet past bij de door jou gekozen stijl. Vind je het lastig om een kleurenpalet samen te stellen? Verzamel dan wat mooie afbeeldingen op Pinterest of Instagram of gebruik deze babykamers als inspiratie.

Ook leuk voor jongens

Vaak wordt gedacht dat pastelkleuren alleen leuk zijn voor de babykamer van een meisje, maar niets is minder waar. Pastelkleuren zijn ook ideaal voor het inrichten van een uniseks of jongensbabykamer. Door meer de blauw/groene kant te kiezen kun je een fantastische babykamer voor een jongen inrichten. Wil je graag een neutrale babykamer? Kies dan voor mint en lichtgeel.

Stoere accessoires als eyecatcher

Door gebruik te maken van veel pastelkleuren in de babykamer ontstaat er een schattige sfeer in de babykamer. Om een babykamer in pastelkleuren wat stoerder te maken kun je kiezen voor één of twee opvallende accessoires van metaal of hout. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste decoratieladder of een metalen wandrek in een donkere kleur. Een beetje gewaagd misschien, maar het wordt zeker dé eyecatcher in de pastelkleurige babykamer.