Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

invloed-van-een-droge-huid

Wat is van invloed op een droge huid?

Kinderen kunnen van nature een droge huid hebben, daarom kan het geen kwaad om extra te smeren met een verzorgende en beschermende zalf. Maar wat stimuleert de (kinder)huid om droog te worden? En wat kun je doen?

ouders van nu samen met Bepanthen

Handen wassen

Wist je dat we gemiddeld vijf keer per dag onze handen wassen? Dat is meer dan 1800 x per jaar. Is dat veel? Niet als je wilt dat handen goed schoon zijn. We wassen onze handen met zeep. Met zeep wordt je huid weliswaar schoon – en ruikt hij weer lekker – maar je ontvet ook de huid. Als de vetten in je huid afnemen, kan je huid ook minder vocht vast houden. Hierdoor kan een droge huid ook ontstaan. Handen wassen? Ja absoluut, maar bescherm en verzorg de handen ook goed met een verzorgende en beschermende zalf na het wassen.

Centrale verwarming

In de winter staat de centrale verwarming in veel huizen een graadje hoger. Dit zorgt natuurlijk voor een lekker warm huis, maar het heeft ook consequenties voor de huid. De warmte onttrekt niet alleen vocht aan de ruimte, maar ook extra aan je huid. Een kinderhuid kan extra kwetsbaar zijn voor vochtverlies, omdat deze nog in ontwikkeling is. Een luchtbevochtigingsinstallatie kan zorgen voor een goed vochtigheidspercentage. Of, heel simpel en ouderwets, plaats een bakje met water bij de verwarming.

Koud en guur weer

Merk jij ook dat jouw huid in de herfst en de winter extra kwetsbaar is en dat zij droog en schraal aanvoelt? Dit komt door de droge vrieskou, een snijdende wind en door de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Een beetje vaker smeren kan daarom geen kwaad. Bescherm daarnaast de huid ook goed met kleding.

Douchen en badderen

Een hete douche of warm bad werkt ontspannend, maar voor de huid is het verstandig om dit niet te lang te doen. Dit kan namelijk de vochtbalans in de huid beïnvloeden, helemaal als je te heet doucht of extra vaak baddert. Bescherm en verzorg je huid daarom na het douchen en badderen goed met een verzorgende, beschermende zalf.

Gebruik een beschermende zalf

Om een droge huid intensief te verzorgen en te beschermen, kun je Bepanthen Beschermende Zalf gebruiken. Deze zalf kun je op schrale, droge en ruwe wangen, lippen, ellebogen, knieën, voeten, kloofjes, knokkels en vingers smeren. De zalf laat een dun vetlaagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf. Het bijzondere van Bepanthen Beschermende Zalf is dat het vetlaagje de huid niet afsluit, maar laat ademen. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), die het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen, parabenen en conserveermiddelen.

Stephanie test de Bepanthen Beschermende Zalf

In onderstaande video van Mommytalks test Stephanie, moeder van drie kinderen, de Bepanthen Beschermende Zalf. Wat vindt zij ervan?

KAG nr: 80-0317-0378