Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kind tussen de 8 en 12 jaar? Grote kans dat dít bovenaan het verlanglijstje staat

Van spellen tot bouwpakketten en knutselspullen: allemaal leuke cadeaus voor je (bijna) tiener. Maar écht blij maak je ‘m waarschijnlijk pas met een flinke dosis beltegoed. Want wat doet hij nou liever dan appen, snappen, tiktokken, liken, video’s streamen of bellen met familie en vrienden?

Ouders van Nu samen met Vodafone

Vieren jullie ook dit jaar pakjesavond met cadeaus, dan heeft je kind vast al een rits leuke items op z’n verlanglijst staan. Heeft hij nog geen telefoon? Dan weet je zeker dat je hij juichend het sinterklaaspapier van z’n pakje scheurt, als hij die krijgt. Zeker als je hem z’n eerste exemplaar geeft, kan dit rustig een tweedehands doorgeef-model zijn. Dat is nog duurzaam ook. Maar als hij eenmaal een telefoon met simkaart heeft, dan staat met stip op nummer twee van de verlanglijst: beltegoed voor z’n prepaid simkaart. Dat is niet alleen een heel chill, maar ook een superhandig cadeau. En wel hierom:

  1. Altijd bereikbaar

    De meeste kinderen krijgen een eigen telefoon als ze vaker alleen van huis zijn. Het verschilt natuurlijk per kind hoe oud ze dan zijn. Hoe dan ook is het fijn dat als je kind alleen op pad is, hij jou altijd kan bereiken en jij hem. Voldoende beltegoed is dan handig. Zo zijn jullie altijd slechts een belletje of appje van elkaar verwijderd.

  2. Leuke én leerzame apps

    Op z’n telefoon kan je kind zich uren vermaken. Van schateren om hilarische filmpjes en geinige filters, gekke dansjes nadoen tot educatieve apps die zorgen voor urenlang plezier. Van een taal leren tot rekensommen oplossen: met zo’n leerzame app zit je kind niet passief te swipen, maar leert hij probleemoplossend denken. En met voldoende beltegoed kan je kind dit ook doen op momenten dat hij even geen wifi heeft.

  3. Oefenen met online tegoed

    Bellen en internetten, daar hangt een prijskaartje aan. En ook kosten sommige apps geld. Bespreek dit met je kind en zet bijvoorbeeld de My Vodafone-app op z’n telefoon, zodat hij makkelijk kan checken hoeveel tegoed hij nog heeft. Zo leert je kind omgaan met (virtueel) geld uitgeven.

Tip!

Krijgt jouw kind dit jaar van Sinterklaas beltegoed cadeau? Pak de beltegoed kaart in als een Russische matroesjka: doe hem in een klein doosje die je vervolgens weer in een grotere doos doet, enzovoort en pak het in met vrolijk sinterklaaspapier. Zo blijft het van de eerste grote doos tot het laatste kleine pakje een verrassing wat erin zit!