Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Je baby is voor de eerste keer ziek: dit kun je doen

Als je baby voor het eerst ziek is, kun je daar best onzeker van worden. Zo’n ontroostbaar hummeltje wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Volg daarom deze stappenlijst als het zover is.

Ouders van Nu samen met Sinaspril

Pak de thermometer

Als je baby huilerig en hangerig is, dan is het belangrijk om zijn temperatuur te controleren. Jonge kinderen krijgen sneller koorts. Heeft hij verhoging of koorts? Houd dit dan goed in de gaten. Komt de temperatuur boven de 39 graden of heeft je baby jonger dan 3 maanden koorts, bel dan altijd even de huisarts.

Goed drinken

Als je kind koorts of diarree heeft, dan kan hij uitgedroogd raken. En dat wil je voorkomen. Zorg dus dat je kind veel drinkt. Als er echt maar drupjes water of melk ingaan, bied dit dan in kleine beetjes regelmatig aan. Tip: check z’n luier regelmatig of hij voldoende plast en dus genoeg vocht binnenkrijgt. Vertrouw je het niet, neem dan contact op met de huisarts.

Blijven eten

Als je ziek bent staat eten je meestal nogal tegen. Voor je baby geldt waarschijnlijk hetzelfde. Probeer toch steeds kleine hapjes binnen te krijgen bij je kind. Wat zacht gepureerd fruit of worteltjes zorgt ervoor dat hij zich niet nog zieker gaat voelen.

Comfortabel pak

Van welke dingen je kind ook last heeft als hij ziek is, laat z’n outfit er niet één van zijn. Ga voor een soepel zittend, ruimvallend pak. Als hij koorts heeft, moet hij z’n warmte goed kwijt kunnen. Kies voor ademende, niet te warme kleding en bijvoorbeeld laagjes die je makkelijk kunt uittrekken.

Cocoonen

Een zieke baby wil niets liever dan rust, en lekker dicht en veilig bij jou in z’n eigen huis zijn. Zeg dus zo veel mogelijk afspraken af, zodat je niet weg hoeft. Bezoek kun je ook het best even buiten de deur houden.

Samen slapen

Slaap is goed voor je zieke baby. Als hij liever niet zonder jou wil slapen, leg ‘m dan bij jou op de kamer of ga op een matras naast zijn bed liggen. Elk uur slaap is meegenomen en helpt ‘m aan te sterken. Strakke slaaprituelen komen wel weer als hij er weer bovenop is.

Troosten, troosten, troosten

Misschien wel het belangrijkste wat je voor een zieke baby kunt doen: heel veel liefde geven. Of hij nu buikpijn heeft, misselijk is of last heeft van doorkomende tandjes: jouw knuffels zijn onmisbaar. De stoffen die hierbij vrijkomen door jouw aanraking maken ‘m rustig en remmen de pijn. Verwennen bestaat niet bij zieke baby’s. Die kun je nooit te veel vertroetelen.

Huisarts bellen

Als je baby voor het eerst ziek is, dan is het logisch dat alles nieuw is voor je. Voel je je onzeker en twijfel je of je het wel goed doet? Dan ben je niet de eerste ouder die voor de zekerheid even de huisarts belt. Waarschijnlijk kan die je geruststellen óf je helpen als dat nodig is.

Shop Sinaspril

De pijnstillers van Sinaspril geven je kind vaak wat verlichting: of hij nu verkouden is, grieperig, koorts heeft of als er tandjes doorkomen. Shop Sinaspril hier. 

*Sinaspril is een geneesmiddel. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

KOAG-NR: 65-1221-11973