Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Kinderen en groenten: ‘Hoera, dit recept heeft beide dochters aan de groente gekregen!'

Na een drukke dag en met hongerige kinderen is het best een uitdaging om de keuken in te duiken. Ouders van Nu-redacteur Adinda lijkt de oplossing te hebben en laat haar kinderen meehelpen met koken. En daardoor eten ze nog hun bord leeg ook.

Ouders van Nu samen met Knorr

De struggle

Daar sta ik dan met m’n goede gedrag in de supermarkt. Ik wil geen vlees of vis eten want: ‘we hebben thuis een vegetarische dag.’ De kinderen zijn de hele dag op de opvang geweest, m’n man is voor zijn werk op reis. De een is moe, de ander moet plassen.

Tegen mijn principes in besluit ik naar de diepvrieshoek te wandelen tot ik me herinner dat ik onlangs een tip had gekregen van een vriendin. ‘Die Knorr-recepten zijn heel oké Adin, dan eten je kids tenminste groente!’ hoor ik haar nog zeggen. Terwijl ik naar die twee energiebommen aan mijn benen kijk, besluit ik het gewoon te proberen. Want hoe moeilijk kan die broccoli pasta-ovenschotel zijn?

Schot in de roos

Thuis zet ik Mia – de jongste – even voor de televisie en vraag ik de Yuna – de oudste – mij mee te helpen. Ze krijgt haar eigen mes en mag de tomaten snijden. Dat blijkt een schot in de roos, zelfs als ze moe is na een dag school. Ze ziet het al gauw als een spelletje om een gedeelte op te eten terwijl ze ook een paar stukken voor me snijdt.

Gelukkig heb ik extra tomaten gekocht. ‘O, mama dat ziet er lekker uit!’ zegt ze. Eerlijk is eerlijk, ik heb haar zelden zo positief over mijn kookkunsten horen praten. Door het positieve geluid uit de keuken heeft de jongste de tv gelaten voor wat het is en ook zij komt even kijken wat er allemaal aan de hand is.

De ‘ik eet geen groente’ dochter

Ik weet niet of het een cliché is, maar onze tweede dochter eet zelden groente. Wat we ook proberen, het blijft bij een paar stukjes. Ik besluit een test te doen en haar op het aanrecht te laten helpen. Terwijl ze haar oudste zus zo vrolijk bezig ziet, twijfelt ze. Ze pakt een tomaat en neemt een klein stukje. Ik kan een glimlach nauwelijks onderdrukken. Het zal toch niet…

Perfect familiegerecht

Het gerecht zelf is in een handomdraai klaar. Tevreden kijk ik naar mijn twee meiden terwijl ze hun bord nagenoeg helemaal leeg eten. Ik maak een foto van ze en stuur deze trots naar hun vader. Hij weet niet wat-ie ziet!

We zijn allemaal dik tevreden. Het gerecht is goed op smaak, lekker gekruid, maar ook niet té waardoor het voor zowel de kinderen als wij een heerlijk gerecht is. Een perfect familiegerecht dus. Zelfs Yuna schept twee keer op en vraagt of we dit gauw nog een keer maken! Ik koop alvast extra tomaten…

Kook het zelf ook!

Zelf het recept van Adinda koken? Haal dan gauw de ingrediënten voor deze lekkere broccoli pasta-ovenschotel in huis en duik samen met je kind de keuken in. Veel kookplezier en eet smakelijk!