Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Klaar voor de eerste hapjes? Vergeet deze gadget niet!

Het broodrooster, de citruspers en het tosti-ijzer: je hebt ze vast allemaal in je keukenkastje staan. Maar als er één apparaat is waar je komende jaren écht niet zonder kan, is het wel de staafmixer. Zeker als je kind net aan zijn eerste hapjes begint.

Ouders van Nu samen met Braun

En pureren maar

Vanaf vier maanden mag je je baby naast fles- of borstvoeding ook hapjes geven. Zo leert hij nieuwe smaken en texturen kennen en went zijn tong en mond aan de spierbewegingen, die straks nodig zijn voor het kauwen op vast voedsel. Belangrijk is dat je de eerste maanden zowel het fruit als de groente fijn pureert. Nu kun je natuurlijk prakken met een vork, maar dan moet je wel flink aan de bak. Met een staafmixer zet je dat hapje in een handomdraai op tafel. Let op: groente moet je altijd eerst nog even koken.

Eerst groente, dan fruit

Begin met groentehapjes. Geef je je kind eerst fruithapjes dan went hij aan de zoete smaak en is de kans groot dat hij daarna minder graag groente eet. Ook ééntje om te onthouden: een kind heeft tien tot vijftien keer nodig om een smaak te leren waarderen. Geen zorgen dus als hij de eerste paar keer een vies gezicht trekt of alles weer uit spuugt.

Is je baby acht maanden? Dan hoef je de hapjes niet meer zo fijn te pureren. Het eten mag kleine, zachte stukjes bevatten om de kauwontwikkeling van je kind te stimuleren. Nog een grote mijlpaal is er bij één jaar, want dan kan je kind met de pot mee-eten.

(Groente)verstoppertje

Ook na de eerste hapjes-fase blijft de staafmixer een handige keukengadget. Heb je een lastig etende peuter, dan is ‘verstoppen’ de grote tovertruc om hem wel groente te laten eten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke soep met pompoen, wortel, tomaat en paprika. Of een verse pastasaus van tomaat, wortel en courgette. Staafmixer erdoor en serveren maar. Knappe peuter die daar nog groenten uit vist.

Energieke smoothies

Slaaptekort, je kunt er vast over mee praten. Heel belangrijk: blijf goed voor jezelf zorgen. Maak bijvoorbeeld elke ochtend een gezonde shake met banaan, appel, wat spinazie en lijnzaad. Even blenden en je hebt energie voor twee. Overigens is het ook superleuk om voor je kinderen smoothies in alle kleuren van de regenboog te maken. Krijgen ze ook meteen een lading vitamines en mineralen binnen. Zeker met deze pink panther smoothie scoor je punten. Blenden maar!

  • 2 bananen
  • 250 g bevroren frambozen
  • 450 ml amandelmelk
  • 1 el honing

Snijden, hakken en rapsen

Of koken nu wel of niet je hobby is, een staafmixer is echt een verademing. Het neemt je al het snij-, hak-, meng- en raspwerk uit handen. Perfect tijdens de drukke avondspits, want je wilt natuurlijk wel een voedzame maaltijd op tafel zetten. En dikke kans dat nieuwsgierige kleuters en peuters mee willen helpen. Want hoe leuk: je stopt een wortel in het apparaat en er worden de mooiste blokjes van gemaakt. Met een speciale bijgeleverde accessoire* kun je zelfs frietjes maken. Scoor je punten mee, toch?

*Alleen bij de volgende modellen: MQ9175XL, MQ9187XLI en MQ9195XLI

Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu