Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Goed om te weten: hier moet je op letten bij de aanschaf van een kinderwagen

Baby op komst? Dan is de kinderwagen sowieso één van de belangrijkste items om aan te schaffen. Een leuke aankoop, maar ook best een investering. Ga daarom voor een écht fijn exemplaar, waar je jarenlang plezier van hebt. Volg deze kinderwagen-checklist en je weet zeker dat je straks achter de ideale wagen loopt.

Ouders van Nu samen met Stokke®

Soepele rit

Als je op zoek gaat naar dé kinderwagen, ga dan zeker voor een wagen die soepel door de bocht gaat. Met een kind, luiertas en eventuele boodschappen heb je straks heel wat kilo’s te vervoeren en die verplaats je het makkelijkst wanneer je de wagen moeiteloos kunt manoeuvreren en je hem zelfs met één hand kan sturen. Zo kom je bovendien ook makkelijker door de smalle gangpaden in de supermarkt of door een drukke winkelstraat.

Handig handvat

Jij bent waarschijnlijk niet de enige die de kinderwagen duwt. Ook je partner, opa en oma en de oppas gaan ermee aan de wandel. Wel zo handig dus als de hoogte van het handvat makkelijk te verstellen is. Dat is trouwens ook geen overbodige luxe als je wisselt tussen sneakers en hoge hakken. Kortom: ook dit punt is onmisbaar op de kinderwagen-checklist.

Flexibele zit

Aangezien een kinderwagen best een investering is, wil je dat hij lang meegaat. Ga dus voor een wagen waar je pasgeboren baby veilig in ligt en waar hij later nog jaren comfortabel in kan zitten. Dat betekent dat je begint met een reiswieg en overgaat op een zitje als je baby iets ouder is. Helemaal fijn is een zitje dat je kunt verstellen. Zo kan je je kind hoger zetten waardoor je meer oogcontact kunt maken voor een veilig en vertrouwd gevoel. En wordt hij groter, dan kan hij de wereld inkijken als je z’n zitje omdraait. Oftewel: een meegroeiwagen is ideaal.

Opvouwbaar model

Zeker als je thuis wat minder bergruimte hebt en/of als je de wagen in de auto kwijt wilt, is het handig als je er eentje hebt die je eenvoudig in- en uitvouwt. Zo voorkom je een gevecht met de kinderwagen en heb je hem zo uitgeklapt voor een wandeling.

Fijne extra’s voor de koude maanden

Ook fijn: een kinderwagen die je kind beschermt tegen weer en wind. Ga bij het uitzoeken van jouw exemplaar daarom voor een wagen die fijne extra’s heeft. Zo zijn er voor de Xplory een voetenzak, een stormscherm, all weather inlay, een regenhoes, winterkit en een deken verkrijgbaar om je baby lekker warm te houden. Daarnaast kun je er ook een bekerhouder en bijpassende luiertas bij krijgen. Gaat er een grotere broer of zus mee uit wandelen? Dan is het Xplory Sibling Board ideaal. Zo is de wagen van alle gemakken voorzien en kun je met je kind(eren) genieten van lekker samen buiten zijn.

Stokke® Voetenzak, Winter Kit en Sibling Board

Video: Ontdek de Stokke® Xplory®
Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu