Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lange autoreis met kinderen? 6 tips

Kleine kinderen én een lange autoreis? Dat lijkt geen topcombinatie, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Dit zijn onze zes tips om het rustig en gezellig te houden op de achterbank.

Ouders van Nu samen met KPN

1. Hoe mysterieuzer, hoe beter

Van de inhoud van de tas met proviand en de stopplekken onderweg tot het daadwerkelijke aantal uren dat je (nog) moet rijden: houd alles geheim. Laat ze maar lekker naar alles raden. Geef ze bijvoorbeeld een kinderlandkaart en laat ze zelf uitzoeken waar ze zich op dat moment bevinden. Ondertussen tikt de tijd door.

2. Speelgoed voor onderweg

Handig is een speelgoedzak die je aan de achterkant van de voorstoel hangt. Zo kan je kind goed bij zijn speelgoed en kan hij het ook makkelijk weer opbergen. Je kunt je kind zelf speelgoed laten uitzoeken, of als verrassing wat nieuwe dingen kopen. Die kun je dan verspreid over de rit aan hem geven. Ook elektronisch vermaak zoals een tablet doet het vaak goed. De Interactieve TV app van KPN* komt dan goed van pas. Je kunt dan ook onderweg gebruik maken van je KPN tv-abonnement. Handig toch?

3. Spelletjes doen

Van veel bordspellen zijn handige reisversies te koop. Ook leuk zijn spelletjes zoals ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, ‘ik ga op reis en ik neem mee’, ‘Wie ben ik’ of reisbingo. Daarvoor maak je of download je van tevoren een kaart met dingen die je onderweg kunt tegenkomen. Steeds als je kind iets van zijn kaart spot, mag hij het afstrepen. Heeft hij bingo, dan krijgt hij wat lekkers of een kleine verrassing.

4. Stop regelmatig

Kinderen moeten hun energie kwijt en lekker kunnen bewegen. Stop daarom regelmatig zodat ze even hun benen kunnen strekken. Veel parkeerplaatsen langs snelwegen hebben een kinderspeelplaats. Bovendien voorkom je zo dat er een plaspauze nodig is op een moment dat er net geen parkeerplaats in de buurt is.

5. Voorkom wagenziekte

Een autovakantie met kinderen kan een beproeving zijn als ze last hebben van wagenziekte. Laat je kinderen vooral naar buiten kijken en zorg ervoor dat je niet te abrupt optrekt of afremt. Zo worden ze minder snel wagenziek. Neem wel altijd overgeefzakjes (papieren zakjes) mee voor het geval dat. Wordt je kind snel misselijk? Dan kan hij beter niet lezen tijdens de autorit.

6. Houd het koel

De meeste auto’s hebben airconditioning. Gebruik zonneschermen om de auto extra koel te houden. Je hebt ze in allerlei printen. Leg ook een licht gekleurde handdoek over het autostoeltje. Zo voelt het zitje koeler aan en de handdoek neem zweet op. De handdoek zorgt ook dat een donker gekleurde stoel tijdens het parkeren niet teveel opwarmt.

Handig: KPN Compleet

Heb je naast interactieve televisie ook internet en een mobiel abonnement van KPN? Dan kun je ook profiteren van de voordelen van KPN Compleet. Je hebt dan keuze uit een gratis zenderpakket, zoals het Pluspakket (inclusief 5 kinderzenders en 500 kinderprogramma’s). Zo hebben je kinderen nog veel meer kijkplezier onderweg. Daarnaast profiteer je van nog veel meer voordelen, zoals dubbel zoveel data (in de EU). Handig als je op vakantie gaat en je kinderen willen facetimen met opa en oma.

Redactioneel – Offer – Ontwikkeling baby

Educatief speelgoed voor je baby

Shop nu