Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Lekker en leerzaam: 4 x meer plezier aan tafel

Gezellig met het hele gezin eten aan tafel, dat willen we allemaal. Helaas blijkt de realiteit vaak minder gezellig. Een spelelement toevoegen, kan hier verandering in brengen.  Zo zorg je niet alleen voor meer plezier en eetlust aan tafel, maar het is nog leerzaam ook. Win-win!

Ouders van NU samen met Fisher-Price

Door leuke spelletjes met je kind te doen waarbij eten een rol speelt, wordt samen tafelen een stuk relaxter. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje.

Tafel dekken

Waarom zou je de tafel alleen mooi aankleden op bijzondere dagen? Maak er op gewone, doordeweekse dagen ook een feestje van. Laat je kind helpen bij het versieren en dekken van de tafel. Ga samen de tuin of het park in voor een mooie bos bloemen, ontwerp zelf placemats of kleur het tafelkleed in (er zijn speciale inkleur tafelkleden te koop, goed voor uren speelplezier!).

Grote hulp

Wetenschappelijk bewezen: kinderen die helpen met koken, vergroten hun gevoel voor onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid. Daarbij vinden ze het vaak ook nog eens hartstikke leuk om te helpen in de keuken. Laat je kind groentes wassen, een ei pellen, helpen met kloppen en roeren, het toetje versieren of vraag je kind om ‘broodjes te bakken’ in de oven van z’n eigen speelkeuken. Wat is er nou leuker dan je eigen gemaakte maaltje vervolgens zelf op te mogen eten?

Snack memory

Eetspelletjes doen het altijd goed. Wat dacht je van een ouderwets potje memory maar dan met eten? Leg een stuk aluminiumfolie op tafel en leg daar verschillende soorten hapjes op. Steeds twee dezelfde. Verstop de snacks onder omgekeerde plastic bekertjes en spelen maar! Til om beurten steeds twee bekertjes op. Heb je twee dezelfde snacks gevonden? Dan mag je ze opeten. Denk aan schijfjes komkommer, blokjes kaas of worst, druiven of knakworstjes.

Interactief snacken

Nog een leuke manier voor je kind om spelenderwijs met eten bezig te zijn, is Het Leerplezier Dek-je-tafeltje van Fisher-Price*. Met deze speelset kan je kind puzzelen met snacks, bestek en bekers. Legt je kind alles goed in de uitsparingen van het blad, dan wordt hij beloond met leuke liedjes en teksten over goede manieren, sorteren, samen delen en meer. Leuk voor je kind om aan tafel te doen, terwijl hij tussendoor smult van het echte eten op dat andere bord.

Wil je kind muziek luisteren tijdens het eten? Een druk op het knopje van Het Leerplezier Dek-je-tafeltje en hij hoort liedjes en grappige melodieën. Het Leerplezier Dek-je-tafeltje bevat verschillende niveaus met geluiden, liedjes, melodieën en zinnetjes die op dat moment het best aansluiten bij de leeftijd en de ontwikkelingsfase van je kind. Zo blijft je kind lang plezier houden van dit leuke spel.

* Het Leerplezier Dek-je-tafeltje van Fisher Price wordt eind september verwacht op Bol.com. 

Het Leerplezier Dek-je-tafeltje