Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Leren tellen: wanneer en hoe begin je daarmee?

1, 2, 3, veel! Tellen is heel belangrijk, het is de basis van leren rekenen. Spelenderwijs kun je je kind vanaf dat hij anderhalf jaar is, een aantal telwoorden leren. Met behulp van leuke liedjes, boekjes en tel-speelgoed.

Ouders van nu samen met LEGO® DUPLO®

De meeste dingen leren kinderen spelenderwijs. Dat geldt ook voor tellen. De basis waarmee ze straks op school kunnen gaan leren rekenen. Voor dreumesen lijkt dat nog heel ver weg, maar je kunt je kind vanaf dat hij anderhalf jaar oud is, al wel kennis laten maken met getallen.

Vier kleine visjes

Leren tellen begint voor een dreumes met het herkennen van telwoorden en het opzeggen van de telrij. Liedjes zijn hiervoor heel geschikt. Je kent er vast genoeg. ‘Eén, twee, drie vier, hoedje van papier’, is zo’n bekend tellied. Maar ook ‘Vier kleine visjes zwommen in de zee’ is leuk en leerzaam. Je herhaalt dit liedje, waarbij er telkens één visje minder in de zee zwemt.

Nieuwe uitdagingen

Naast liedjes, zijn er ook genoeg telboekjes te vinden met aantallen en cijfers. En natuurlijk is er ook speelgoed waarmee je kind leert tellen, zoals de LEGO® DUPLO® Mijn Eerste Getallentrein, voor kinderen vanaf 18 maanden. Rond die leeftijd merk je vaak dat kinderen toe zijn aan nieuwe uitdagingen en prikkels en deze trein voorziet in die behoefte. Kinderen kunnen niet alleen gekleurde blokken stapelen en met de trein rijden, er staan ook getallen op de blokken. Door samen te spelen, kun je je kind spelenderwijs cijfers bijbrengen.

Mommytalks

In de serie Mommytalks vertellen moeders eerlijk en open over hun ervaring met producten en diensten. Want wat kun je beter vertrouwen dan het oordeel van een mede-moeder?

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu