7x leuk (buiten)speelgoed voor peuters die jarig zijn in de zomer

Is je peuter een zomerkind? En heb je geen idee wat je voor zijn tweede of derde verjaardag moet geven? Misschien brengen we je met deze tips op ideeën.

Ouders van Nu samen met VTech
  1. Glijbaan, schommel of waterbak

   Speelt je kind graag in de tuin? Denk dan aan buitenspeelgoed, zoals een glijbaan, trampoline, schommel of speelhuisje. Ook een waterbak is vast en zeker een succes. Welk kind houdt er nou niet van om lekker te kliederen met water. Nog geen zandbak? Ook leuk om te geven!

  2. Eigen ijscokar

   Als de zon schijnt, dan is natuurlijk tijd voor ijs. En hoe leuk is het om een ijsje te bestellen bij de Schep & Leer IJscokar waar je kind achterstaat. Niet alleen leert hij zo bolletjes ijs scheppen voor de hele familie, ook ontdekt hij verschillende kleuren en smaken. Extra leuk: dit ijskarretje heeft 22 interactieve accessoires en meer dan 15 activiteiten, 4 melodietjes en 6 gezonden liedjes. En natuurlijk ontbreekt de echte ijscobel niet. Tingeling, wie wil er ijs?

  1. Loopfiets, traptractor of driewieler

   Een loopfiets, traptractor of driewieler is ook een geweldig cadeau als je kind twee of drie jaar wordt. Hier heeft hij gegarandeerd de rest van de peutertijd plezier van. En daarna is misschien nog een broertje of zusje die er eindeloos mee zal spelen.

  2. Kinderservies

   Houdt je kind van ‘restaurantje’ spelen? Met de Tante Jet Theeset vermaakt hij zich urenlang. Zowel leuk voor binnen als buiten als het terrasseizoen weer voor open is verklaard. Deze theeset is ook nog eens interactief. Als je op de hartjestoets drukt, hoor je vrolijke zinnetjes, geluiden en liedjes. Kantel je de theepot, dan maakt hij een echt schenkgeluid. Voor echte kleine theeleuten dus!

  1. Ga je mee picknicken?

   Altijd leuk om te doen in de zomer is picknicken. In de tuin op een picknickkleed, op een veldje in de wijk of misschien wel op het strand of in het weiland. Extra leuk is het met de interactieve Vormenpret Picknickset. Je peuter ontdekt zo kleuren, vormen en etenswaren. En druk je op de vlindertoets, dan hoor je vrolijke liedjes of kun je een zoekspelletje spelen.

 1. Rugzak of een koffertje

  Zomer betekent vakantie. Hoe stoer is het om dan je eigen koffer of rugzak te hebben als je pas twee of drie jaar oud bent? Even googlen op ‘rugzak peuters’ en de leukste exemplaren in verschillende prints, vormen en kleuren komen voorbij.

 2. Tipi tent

  Heb je al een tipi tent in huis? De meeste peuters vinden het leuk om in een tent te spelen of zich erin te verstoppen. Maar je hebt tenten en tenten… Eentje die ook nog leuk in de woonkamer of kinderkamer staat is een echte tipi tent. Het grote voordeel is dat deze tent stevig staat en dat je hem makkelijk op kunt bergen of verplaatsen naar buiten. Zo kan je kind ‘kamperen’ in zijn eigen tent.