Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9 leuke dingen om te doen in de herfst

Hoera, het is herfst! En dat vinden de meeste kinderen helemaal niet erg. Lekker stampen in regenplassen, spelen met herfstbladeren en als het regent bakken we gewoon een lekkere appeltaart of knutselen we met kastanjes.

Ouders van Nu samen met VSM

 1. Ouderwetse spelletjesmiddag

  Ganzenbord, Mens-erger-je-niet, sjoelen: wie kent deze ouderwetse spelletjes nou niet. Tijd om de tablet aan de kant te leggen en een oer-Hollandse spelletjesmiddag te organiseren. En daar hoort natuurlijk ook warme chocolademelk bij.

 2. Kabouters spotten

  Lekker spelen in de bladeren, paddenstoelen zoeken en kabouters spotten. Dat kun je doen op de Kabouterpaden van Staatsbosbeheer. Met een knapzak en een rode puntmuts ga je samen op zoek naar kaboutersporen. Kijk hier voor de locaties.

 3. Vogelhuisjes beschilderen

  Maak samen met je kind een vogelhuisje en beschilder deze (tip: bij Xenos en Action koop je speciale bouwpakketten). Of rijg een pindaketting en hang deze op. Worden de vogeltjes, als het wat kouder wordt, heel blij van.

 4. Mini-appeltaartjes bakken

  Wie herfst denkt, zegt natuurlijk appeltaart bakken. De meeste kinderen vinden bakken ook leuk én lekker. Haal kleine vormpjes in huis, zodat je mini-appeltaartjes kunt bakken. Taart klaar? Dan moet er natuurlijk geproefd worden.

 5. Maak een thuisbioscoop

  Regent het buiten pijpenstelen? Hup, gooi die gordijnen dicht en bouw de woonkamer om tot een heuse thuisbioscoop. Om het helemaal echt te maken, maak je natuurlijk ook toegangskaartjes en haal je popcorn in huis. Fijne voorstelling!

 6. Bladerpret

  Bladeren: je tuin ligt er vast vol mee. Ga daarom samen eens een middagje bladeren ruimen. De mooiste exemplaren neem je mee voor de knutseltafel. Ga er bijvoorbeeld mee stempelen door ze eerste te beschilderen of maak er een leuke slinger van.

 7. Hutten bouwen

  Oké, een tafel is om aan te eten. Maar een tafel kun je ook heel goed gebruiken om op een regenachtige dag een hut van te maken. Pak een paar kleden, hang deze over de tafel, verzamel alle kussens en de hut is klaar. Simpel en gegarandeerd een paar uur speelplezier.

 8. Kastanjepoppetjes knutselen

  Knutselen aan de keukentafel, ook dat hoort bij de herfst. Kastanjepoppetjes zijn zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar kastanjes (dus eerst even naar het bos of het park) en satéprikkers. De prikkers prik je in de kastanje, dit zijn de armen en benen. Gebruik ook een prikkertje als nek en zet hier een kastanje als hoofd op. Teken met een stift het gezichtje en klaar is Kees.

 9. Museum bezoeken

  Ook leuk bij slecht weer: bezoek een museum. Het is leuk, je blijft (in de meeste gevallen) droog en je kind steekt er ook nog wat van op. Leuke musea met kinderen zijn onder andere het Tropenmuseum in Amsterdam, Museon in Den Haag, Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem en het Nijntje Museum in Utrecht

* Lees voor gebruik de bijsluiter.

Wat vindt Kim van VSM Nisykind® neusspray en VSM Nislyleen® hoestsiroop?

Kim is blogger van het populaire blog ALBOE.nl, het online platform over het échte leven als mama. Voor VSM reviewt ze de komende tijd een aantal producten, waaronder VSM Nisykind® neusspray en VSM Nislyleen® hoestsiroop. Wat vindt ze van deze producten?

Ouders van Nu product – Eten voor twee

Recepten en tips voor tijdens de zwangerschap

€20,99
Bestel nu