Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De leukste verjaardagscadeaus per leeftijd

Het kan soms best lastig zijn om een leuk én geschikt verjaardagscadeau uit te zoeken. Wat vindt een kind leuk als hij 2 jaar wordt? En wat geef je iemand die 5 of 9 jaar wordt? Hieronder de leukste verjaardagscadeaus per leeftijd.

Ouders van Nu samen met VTech

De beste tip: geef een cadeau waarmee een kind eindeloos kan spelen en wat ook zijn ontwikkeling stimuleert. Hij leert bijvoorbeeld van alles over de natuur en oefent ongemerkt nieuwe woordjes. Hij krijgt gevoel voor muziek, leert spelenderwijs rekenen of gaat sneller kruipen en lopen.

Voor 1 tot 3 jaar

Kinderen zijn in deze tijdsperiode echte ontdekkingsreizigers. Ze verkennen de wereld om hen heen, leren lopen, praten en zelf problemen oplossen. Het juiste speelgoed kan enorm helpen op die ontdekkingsreis. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed dat je kind uitdaagt om te reageren, waardoor de motoriek wordt gestimuleerd. En dat kan ook een leuke manier, bijvoorbeeld met een knuffelbeer die ook kruipt. Zo worden baby’s gestimuleerd om samen te gaan kruipen. Ook leuk voor zowel baby’s, peuters als dreumesen zijn vormen, kleuren en geluiden. Voertuigen met muziek vallen daarom altijd in de smaak, maar ook poppetjes die de taalontwikkeling stimuleren doen het goed.

Voor 3 tot 6 jaar

Als kinderen eenmaal drie jaar zijn, hebben ze een enorme groeispurt gemaakt. Ze zijn toe aan uitdagender en leerzaam speelgoed. Ze leren immers ook tellen en rekenen. Speelgoed waarbij de creativiteit wordt gestimuleerd en kinderen worden uitgedaagd om vooral zelf dingen te doen, zijn leuk tijdens deze leeftijd. Denk aan muziekinstrumenten, puzzels of een krijtbord. En het tekenen wordt een stuk leuker met een interactief bureau. Niet alleen kun je hierop tekenen, ook spelletjes spelen en muziek maken. Ook leerzaam is een interactieve pop die je kind moet verzorgen en beter moet maken. Hierdoor leren kinderen goed te kijken en alert te zijn op signalen.

Voor 6 tot 9 jaar

Toneelstukjes opvoeren, dansjes leren, klokkijken, boeken lezen, op de tablet informatie op zoeken. In deze leeftijdscategorie doen kinderen al zoveel mogelijk zelf. Zo vinden ze het bijvoorbeeld leuk om verantwoordelijk te zijn voor een huisdier en deze te verzorgen. En dat kan ook net zo goed een elektronisch huisdier zijn. Net als een echt dier reageert hij op aanraking, geluid en beweging. Voor kinderen die van entertainen houden, is muziek maken leuk. Met een magische microfoon wordt dat een stuk leuker. Kinderen kinderen kunnen meezingen met een van de acht ingebouwde liedjes. Hebben ze een liedje onder de knie, dan kunnen ze de stem van de oorspronkelijke zanger of zangers zachter maken of verwijderen.

Spelend leren, het kan! Het educatieve speelgoed van VTech is leuk én leerzaam.

 

Lees ook:
Op kraambezoek? De beste cadeautips
– 5x stoere (elektronische) gadgets vanaf 5 jaar