Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

‘Lust ik niet’ en nog 7 situaties die iedere ouder herkent aan de eettafel

Van ‘daar komt het vliegtuig aan gevlogen’ en slierten spaghetti in het haar tot een ik-eet-geen-groente-protest. Eén ding is zeker: met een baby, peuter of kleuter is het nooit saai aan tafel. Welke situatie is voor jou heel herkenbaar?

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

1. ‘Nee, lust ik niet’

Heb je je net een uur in de keuken uitgesloofd, swiept je peuter het bord meteen opzij. Of klaagt je kleuter: ‘Nee mam, dat lust ik niet’. Het advies? Maak er vooral geen issue van en zorg vooral dat het gezellig is aan tafel. Klets over de dag, zodat de focus niet op het eten ligt. Morgen weer een dag.   

2. Daar komt een vliegtuig aangevlogen

Recht in jouw mond! Je bent er soms zo druk mee, dat je zelf gewoon niet aan eten toekomt. Of het is al koud, als je de eerste hap wilt nemen… Maar goed, jouw kind heeft zijn portie in elk geval na tien vluchten binnen. Fijn!

3. Vieze vloer

Stofzuigen, dweilen of vegen: na de maaltijd kun je flink aan de bak. Slierten spaghetti, broodkruimels, broccoliroosjes: er ligt vaak een maanlandschap aan voeding onder de tafel. Zeker als je kind in de fase zit dat hij zelf wil eten. Accepteer: vieze vloer, vieze toet.

4. Niet meer lang tafelen

Dol op lang tafelen? Vergeet het maar! Wachten totdat iedereen het op heeft, is voor je kind een fikse opgave. En zelfs al gaat het maar om een paar minuten, het voelt voor je kind als een eeuwigheid. Niet zo gek dus dat hij na een paar minuten probeert alweer van tafel te gaan om te spelen.

5. Verkeerd bord

Check, de tafel is gedekt, het eten klaar. Maar dan: je hebt per ongeluk het verkeerde bord voor je kind gepakt… Yep, en dat ga je horen. Woede-aanval-alert!

6. Vliegende vla

Tuurlijk, het ís ook niet makkelijk voor een eenjarige om een lepel te hanteren. Maar als de vla je om de oren vliegt of de spaghetti-slierten in de haren hangen, dan komt dat meestal vooral omdat knoeien veel leuker is dan gewoon eten. En eerlijk is eerlijk, dat werkt op jouw lachspieren.

7. Hap voor jou, hap voor mij

En dan heb je ineens een romantisch tafelmoment, want je dreumes geeft jouw een hapje… Smelt!

8. Was het lekker?

Je hebt je best gedaan om een gezonde, lekkere maaltijd op tafel te zetten, maar of het ook echt lekker was? Eerlijk gezegd heb je geen flauw idee. Je bord is leeg, maar door je rol als scheidsrechter heb jezelf nauwelijks kunnen genieten. Goede reden om snel een diner voor twee te maken voor jou en je partner, en opa en oma lief aan te kijken of ze een avondje willen oppassen.

* Getest door het testpanel.nl.* 82% van de testers is (zeer) tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van de AH Beregoede kids toetenvegers. (hettestpanel.nl, augustus 2022). 

 

Redactioneel – Offer – Gezondheid baby

Digitale thermometer

Shop nu