Naar de camping: welk kampeertype ben jij?

Ben jij al bezig met het plannen van de zomervakantie? Kamperen is bij veel jonge gezinnen favoriet. Maar waar de één gaat voor de traditionele kampeerervaring in de tent, wil de andere graag de luxe van een volledig ingerichte bungalow. Hoe ziet jouw ideale kampeervakantie eruit?

ouders van nu samen met Canvas Holidays

De traditionele kampeerder

Voor jou betekent kamperen de regen horen tikken op het tentdoek en lekker met het hele gezin ontbijten in de buitenlucht. Maar na een jaar hard werken kan een beetje luxe en comfort tijdens de vakantie geen kwaad. Zeker niet met kleine kinderen erbij. Dus laat je je eigen tent thuis, en boek je een ingerichte lodgetent op een gezellige familiecamping in Europa. Lekker basic, maar wel van alle gemakken voorzien. Je hoort de regen gezellig tikken op de tent, maar krijgt geen natte voeten dankzij de houten vloer. Je hebt genoeg opbergruimte en kunt een prima maaltijd klaarmaken voor het hele gezin in de kitchenette.

Het back-to-nature type

Misschien heb je het vroeger wel eens gedaan: kamperen ‘in the middle of nowhere’ en douchen in de rivier. Maar nu je kinderen hebt en goede nachtrust je heilig is, gaat dat je toch echt iets te ver. Waar je dan wel naar verlangt? Slapen in een echte Afrikaanse safaritent, barbecueën op een steigerhouten vlonderterras en lekker rustig een boek lezen onder de bomen in de schaduw. De kinderen vermaken zich met takjes, stenen en water of nemen een duik in de rivier. Als je maar de hele vakantie door kunt brengen buiten in de natuur, want daar komt jullie hele gezin het meest tot rust.

De newbie

‘De newbie’ ging vroeger met z’n ouders in een eigen tent op vakantie, maar is de tijd om met de wc-rol onder de arm over de camping te lopen toch wel ontgroeid. Nee, op vakantie wil je nu graag je eigen toilet tot je beschikking hebben. Daarbij is zo’n eerste keer kamperen met het eigen gezin toch best nog wel even spannend, dus waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Een knusse stacaravan van alle gemakken voorzien is ideaal voor de newbie-kampeerder. Met genoeg ruimte voor de hele familie, aparte slaapkamers en een overdekt terras.

De luxepoes

Je zoekt de luxe van een hotel, maar wel met de gezelligheid van een camping. Een glamping-vakantie biedt de oplossing! Je geniet van alles wat de camping te bieden heeft (denk: leven in de buitenlucht, vakantievrienden maken, de pingpongtafel, lekker zwemmen en het animatieteam), maar kunt je ook heerlijk terugtrekken in je eigen luxe stacaravan Moda. Met airconditioning (een must aan de mediterrane stranden), een grote woonkamer, fijne keuken en zélfs opgemaakte bedden bij aankomst. Ofwel: de vakantie kan meteen beginnen.