Neem je kinderen mee op vakantie naar Oostenrijk

Neem je kinderen mee op avontuur naar Oostenrijk

De gezinsvakantie is het moment om met elkaar herinneringen te maken en te genieten van alle vrije tijd samen. Oostenrijk is nou zo’n typische vakantiebestemming waar de hele familie zich snel thuis voelt. Vooral je kinderen zullen zich geen moment vervelen, want de natuur is de plek waar van alles te ontdekken valt.

Ouders van Nu samen met Oostenrijks Toeristenburo

Een grote familiespeeltuin

Zeurende kinderen en gestreste ouders? Niet in Oostenrijk waar je als vakantieganger al snel aangestoken wordt door de Oostenrijkse ‘way of life’. Met gastvrije mensen, een hoop gezelligheid, prachtige tradities en natuurlijk al die indrukwekkende natuur en bergen. De avonturen liggen in Oostenrijk voor het oprapen, jullie hoeven je geen moment te vervelen. Hutten bouwen, ravotten in het water, de bergen beklimmen, heerlijk zwemmen in de mooiste meren of wandelen en spelen in de avontuurlijke parken bovenop de berg. Eigenlijk is Oostenrijk één grote speeltuin voor het hele gezin.

Neem je kinderen mee op vakantie naar Oostenrijk

Copyright Dabernig

Ga mee op reis

Klinkt zo’n avontuurlijke en gezellig gezinsvakantie naar Oostenrijk jou nou als muziek in de oren en wil je weten wat er allemaal te ontdekken valt? De komende weken nemen vier bekende bloggers, waaronder Chickslovelittleones en Travelvalley, je mee op reis langs de mooiste plekken van Oostenrijk. Ze bezoeken de regio’s Kufsteinerland, Alpbachtal, Wildschönau, Zell am See, Vorarlberg, Tiroler Oberland en Vorderstoder. Met de mooiste foto’s en beste insidertips is jullie eigen gezinsvakantie straks zo gepland.

Wandelen met kinderen

Alvast een tipje van de sluier: blogger Nicole van Moodforkids bezocht het Pyhrn-Priel gebied in de regio Vorderstoder. Daar ontdekte ze welke briljante oplossingen Oostenrijkers hebben gevonden om kinderen te enthousiasmeren voor een wandeltocht door de adembenemende bergweides. Bijvoorbeeld met een speciale midgetgolfbaanroute, een app waarmee je tijdens de de wandeling allerlei vragen kunt beantwoorden of verborgen speeltuinen waar de kinderen onderweg kunnen klimmen, klauteren en ravotten. Wedden dat wandelen ineens wél leuk wordt?

Wil je weten welke tips Nicole nog meer heeft? En hoe de andere bloggers Oostenrijk hebben ervaren als zomervakantiebestemming voor het hele gezin? Houd de site van Ouders van Nu dan in de gaten voor alle reisverslagen.

Kijk voor meer vakantietips in Oostenrijk op austria.info/zomer.

Neem je kinderen mee op vakantie naar Oostenrijk

Copyright Zell am See-Kaprun Tourismus