Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Nieuwe bank? Zo kies je er een waar het hele gezin lekker op zit

Op zoek naar een nieuwe bank, maar heb je ook jonge kids in huis? Dan wil je natuurlijk voor een knap exemplaar gaan waar je niet op uitgekeken raakt, maar ook één die past bij je gezin en tegen een stootje kan. Daarom zetten wij een aantal tips op een rij waarmee je zeker weet dat hele gezin jarenlang plezier van de bank heeft.

Ouders van Nu samen met Seats and Sofas

Comfy eiland

Zeker met een jong gezin is de zithoek dé hotspot van het huis. Je wordt er wakker met (veel te) vroege vogels, geeft er de fles, zit er tijdens het spelen, boekjes lezen, op z’n tijd een filmpje kijken en de broodnodige hangsessies als je kind in bed ligt. Comfort is dus heel belangrijk. Kies daarom voor een bank waar je (lange tijd) heerlijk op zit. Een L- of een U-vorm zorgt voor extra ruimte waar je je benen op kwijt kunt. Dat is dus languit loungen geblazen en ideaal voor een powernap. Voor jezelf én je kind.

Absolute gezinstoppers

Bij Seats and Sofa’s hebben ze de fijnste banken voor het gezin en met deze twee U-banken zit je zeker goed. De Cyprus U-bank heeft een stoere uitstraling, met een dubbel opstaand stiksel, en komt net als de Giorgia U-bank in veel verschillende soorten bekleding en kleuren. Zo past er dus altijd wel een bij jullie interieur. Bij beide banken kun je kiezen voor de uitvoering met een uitklapbaar bed (maximale chill-ruimte) en opbergruimte (handig!).

Stevige zit

Met een jong gezin is een bank met een stevige zit een aanrader. Dat is nét wat makkelijker opstaan met een zwangere buik en zorgt voor een stabiele ondergrond bij het luiers verschonen. Bovendien kan je kind hier ook een stuk makkelijker zelf op- en afklimmen dan met een zachte zitting waar hij diep in wegzakt. Om te kiezen doe je er goed aan om de tijd te nemen in de winkel, zodat je zeker weet dat de bank aan jouw ziteisen voldoet.

Kussen erbij?

Banken komen met én zonder kussens. Losse zitkussens zijn minder ideaal voor een klimmende dreumes. Daarmee heeft hij net wat minder grip. En ga je daarnaast voor een zachte rugleuning met losse kussens – die zich goed leent voor een kussenfort – óf voor de stevigheid van een vaste rug? Voor welke variant je ook gaat, met sierkussens maak je er een knus geheel van, met een stijl en kleur die bij jullie past.

Voldoende zitplaatsen

Met een beetje ruimte thuis is het fijn om voor een wat grotere bank te gaan. Zo één waar je comfortabel languit op ligt, met elkaar knuffelt, waar je samen een puzzel op legt, met auto’s speelt en een dutje op doet om wat slaap in te halen. Met een ruime bank zit iedereen goed. Nu én in de jaren waarin je gezin groeit. Woon je iets minder ruim? Denk dan aan een losse poef bij je bank. Die schuif je makkelijk aan de kant als je niet in de lounge-modus bent en met een dienblad erop tover je ‘m eenvoudig om in een bijzettafel.

Plek in huis

De bank waarvoor je gaat moet natuurlijk wel in je huis passen. Meet daarom voordat je naar de winkel gaat altijd eerst de plek op waar de bank komt te staan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan bij de leveren. Tip: meet óók de gang en de deurposten op. De bank moet wel naar binnen kunnen.

Kind-proof

Kinderen zijn een kei in vlekken maken. Van melk morsen tot fruit laten vallen en met verfvingers en modderschoenen op de bank kruipen: het hoort er allemaal bij. Ga daarom voor een bank die tegen een stootje kan. Tip: kies een gemêleerde stof. Daarop zie je vlekken minder goed. Ook een afneembaar materiaal zoals leer of een afneembare hoes kunnen een uitkomst zijn. Een protector spray helpt om vuil af te stoten. Zo maak je de bank eenvoudig schoon na een ongelukje. O, en nooit wrijven in een vlek, altijd deppen!

Opbergruimte

Met kinderen heb je een hoop extra spullen in huis: van een speelkleed, knuffels en boekjes tot alles voor het verschonen van de luiers. Zaken die je graag binnen handbereik hebt, maar die je ook buiten het zicht wil opbergen. Wist je dat je ook banken hebt met opbergruimte? Daarvan klap je de zitting open en stop je eenvoudig alles weg wat je op dat moment niet gebruikt.

Giorgia U-bank van Seats and Sofas

Commercieel – Prenatal – Offer – Sweet Petit mini overslagromper

Sweet Petit mini overslagromper

Fijne rib kwaliteit in biologisch katoen
Shop nu