Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Waarom vaste eetmomenten nu extra belangrijk zijn voor je kind

Nu de scholen en de kinderdagverblijven dicht zijn – en je kind niet naar opa en oma kan – sta je als ouder voor een behoorlijke challenge. Want hoe ga je het komende tijd fiksen: werken, zorgen en misschien zelfs onderwijzen tegelijkertijd? Wat hoe dan ook belangrijk is, is het aanhouden van vaste eetmomenten. Dit is waarom.

Ouders van Nu samen met NaturNes Bio

Zo belangrijk is een dagelijkse routine

Je weet het inmiddels allang, maar herhalen kan geen kwaad: een dagelijkse routine is altijd belangrijk voor een kind. Probeer daarom die routine ook juist nu aan te houden. Ook al is het de komende tijd natuurlijk passen en meten. Een vaste structuur geeft je kind zekerheid en veiligheid. Hij heeft immers nog geen besef van tijd. Bovendien leert je kind door routine hoe een dag in elkaar zit en wat hij kan verwachten.

Houd vaste eetmomenten aan

Door vaste momenten aan te houden voor de maaltijden en tussendoortjes creëer je een goede dagelijkse routine. Als je kind normaal gesproken één of meerdere dagen naar het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of basisschool gaat, is hij dat al gewend. De dag wordt opgestart met een ontbijt, rond 10.00 uur is er een fruitmoment, rond 12.00 uur wordt er geluncht en om 15.00 uur is het tijd voor een tussendoortje. En is het rond de klok van 18.00 uur? Dan is het tijd voor avondmaaltijd. Het is slim om dit dagschema de komende periode aan te houden. Dat geeft je kind (en jezelf) houvast en duidelijkheid.

Maak je niet druk

Bedenk je wel – zeker nu – dat het waarschijnlijk niet altijd gaat zoals je het hebt bedacht. De structuur zal af en toe ver te zoeken zijn. Maakt dat wat uit? Nee, laat het vooral lekker los. Het zijn nou eenmaal rare tijden. Je doet het goed zoals je het doet. En heel belangrijk: vertel dat ook zeker aan al die andere ouders die momenteel in hetzelfde schuitje zitten en proberen hun weg te vinden in deze nieuwe situatie. #jijdoethetgoed

En wat geef je dan?

Om goed te blijven groeien en volop energie te hebben, is het belangrijk dat je kind elke dag voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Als ontbijt kun je – afhankelijk van zijn leeftijd – een boterham, ontbijtgranen of zuivel geven. Voor de lunch zijn er ook genoeg gezonde opties. Een boterham met beleg (geprakte banaan of avocado) en halve tomaatjes bijvoorbeeld. Of maak een heerlijk soepje, een gezonde wrap of een omelet met groenten. Lekkere tussendoortjes zijn stukjes fruit, smoothies, een zuivelhapje, appelkoekjes of – tip! – de NutriPops van NaturNes Bio. Deze zijn geschikt vanaf 8 en 10 maanden.

De hulptroepen staan klaar!

Mocht je tijd en handen tekortkomen. Geen nood, de hulptroepen van NaturNes Bio staan altijd voor je klaar. Zij hebben biologische babyvoeding en tussendoortjes. Allemaal baby biologisch. En allemaal lekker! Zoals NutriPops, gepofte granen in fruit- of groentevarianten voor baby’s in de leeftijd van 8 en 10 maanden (ook nog lekker als je kind al wat ouder is!). Een lekker tussendoortje zonder toegevoegde suikers* en zout**. De NutriPops hebben verschillende vormen, afgestemd op de grootte en ontwikkeling van kinderhandjes. Zo kan je kind zelf lekker pakken, proeven en ontdekken. Ook fijn: elk blikje bevat vijf porties en is volledig hersluitbaar.

*Bevat alleen van nature suikers
**Conform wetgeving

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop