Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Op pad met je baby? Dit heb je nodig!

Heb je afgesproken met een vriendin of maak je met het hele gezin een uitstapje: een goede voorbereiding is het halve werk. Je moet er tenslotte niet aan denken dat je baby een spuitluier heeft en je geen schoon rompertje bij de hand hebt. En een kind dat blijft jengelen als je net een goed gesprek hebt: liever niet. Daarom een korte checklist met wat je zeker niet mag vergeten als je de deur uitgaat.

Ouders van Nu samen met Blokker

1. De ideale uiertas

Ga sowieso nooit de deur uit zonder een goede luiertas. Aangezien daar je nogal wat items in kwijt moet (zie de overige punten), kun je het beste gaan voor een exemplaar met veel vakjes. Zo kun je alles een vaste plek geven en grijp je nooit mis als je kind een schone luier, snoetenpoetser of zijn speen nodig heeft.

2. Drinken

Als je borstvoeding geeft, heb je de juiste voeding altijd bij je. Geef je flesvoeding, check dan voor je de deur uitgaat altijd even of je een fles met gekolfde melk of melkpoeder bij je hebt. Ook handig als je kunstvoeding geeft: een thermosfles met warm water. Zo ben je niet afhankelijk van een cafeetje met welwillende ober om de fles op te warmen. Is je kind wat ouder, neem dan altijd een fles of tuimelbeker mee met wat water voor onderweg.

3. Eet smakelijk!

Met vier maanden mag het al en na zes maanden is het een must voor je baby: de eerste hapjes. Of je nou zelf aan het pureren slaat of kiest voor kant-en-klaar, het is handig om altijd een potje babyvoeding mee te nemen. Zo tover je ook onderweg een lekkere hap tevoorschijn.

Lees ook: Alles over de eerste hapjes van je baby

4. Poetsen maar

Wie kinderen heeft weet: er valt altijd wel íets schoon te maken. Van snotneuzen tot vieze handen en alles wat daarmee aangeraakt wordt. Een pak snoetenpoetsers of billendoekjes is dan ook onmisbaar: thuis én onderweg. Ook handig om jezelf mee te fatsoeneren trouwens als er opeens een spuugvlek op je schouder ontdekt.

5. Speentje erin

Is je kind nogal gehecht aan zijn speen of is het ding onmisbaar bij het inslapen? Zorg dat dat je zijn speen nooit – maar dan ook nooit! – vergeet als jullie de deur uitgaan. Standaard een bewaardoosje met een reserve speen in de luiertas is een absolute aanrader. Let wel op dat het precies dezelfde speen is als degene die je kind thuis gebruikt, anders is de kans groot dat het alsnog een drama wordt.

Lees ook: Stoppen met de speen, 10 tips

6. Iets te spelen

De uitdrukking ‘een kinderhand is gauw gevuld’ kun je heel letterlijk nemen. Doe daar je voordeel mee als je rustig met een vriendin bij wilt kletsen en geef je kind iets om zich mee te vermaken. Een rammelaar of knisperboekje doet het goed bij jonge baby’s en iets later is een vrolijke muziektelefoon gegarandeerd een groot succes.

Zwanger? Of net bevallen?

Vraag dan online gratis de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aan. In de box vind je tijdschriften, fijne producten en kortingen van merken als Pampers, Difrax, Elmex, C&A, Center Parcs en twee cadeautjes van Blokker. Je haalt je box op in een van de filialen van Blokker.

Video: Unboxing de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox | Ouders van Nu