Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Op kraambezoek? De beste cadeautips

Wordt het een rompertje, sokjes of toch een knuffel? Soms weet je niet wat je cadeau moet geven als je op kraambezoek gaat. Tip: koop leuk én leerzaam babyspeelgoed waarmee een baby kan spelen als hij iets ouder is.

Ouders van Nu samen met Vtech

In het eerste jaar groeit een baby niet alleen hard, hij ontwikkelt zich ook razendsnel. Van een hulpeloos hummeltje dat alleen kan liggen, verandert hij in mensje dat omrolt en kruipt. Dat kan brabbelen en dat leert om zijn zintuigen te gebruiken. Dat de wereld gaat ontdekken. Speelgoed speciaal ontwikkeld voor kinderen tot één jaar helpt daarbij.

En rammelen maar…

Waarmee maak je een baby blij? Allereerst: met speelgoed in felle, primaire kleuren en contrasten. Maar ook speelgoed met knipperende lampjes en toetsen, grappige geluiden en melodietjes, zoals een rammelaar. Deze vrolijke rammelaar met beweginssensor draagt bij aan de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Als je bijvoorbeeld  aan de oren en de slurf van deze schattige olifant draait, hoor je grappige zinnetjes en geluiden of vrolijke melodietjes.

Vrolijke liedjes

Baby’s vinden het ook heerlijk als ze worden toegezongen. In het begin natuurlijk door de vader of de moeder, maar daarna wordt al snel een elektronisch liedjesboek interessant. Baby’s herkennen de liedjes en kunnen zelf op de pianotoetsen drukken. Bovendien helpen de beweegbare figuurtjes op de bladzijden de fijne motoriek te ontwikkelen en stimuleren de mooie kleurrijke illustraties en knipperende lichtjes de visuele ontwikkeling.

Knuffelzacht

Speelgoed van zachte materialen zijn altijd goed, bijvoorbeeld een bal waarmee baby’s lekker kunnen knuffelen, rollen en gooien. Ook leuk is dit popje met lichtgevend gezichtje dat vriendelijke liedjes zingt en lieve zinnetjes zegt. Met een verstelbare tijdklok kun je precies instellen hoe lang het popje de geluiden moet afspelen en kun je de intensiviteit van het lichtje aanpassen. Ideaal dus om je kleintje mee in slaap te laten vallen.

Stap voor stap

Bij het stap voor stap leren lopen is een loopwagen met een uitgebreid paneel van leuke en leerzame spelletjes ideaal. Denk aan het leren van dierengeluiden, vormen, kleuren en tellen. Ook is een loopwagen leuk als een baby nog niet kan lopen, want dan kan hij ervoor liggen of zitten.

Let op de veiligheid van het speelgoed

Bij cadeaus voor baby’s moet je extra op de veiligheid letten. Hieronder een checklist:

– Geef geen speelgoed met losse onderdelen die kleiner zijn dan de mond van de baby. Kijk ook uit met zuignapjes, magneetjes en balletjes die kunnen loslaten, en met koordjes die langer zijn dan 22 centimeter. Een baby kan daarin verstikt raken.

– De oren van een baby zijn nog gevoelig. Koop dus geen speelgoed met heel harde geluiden zoals sirenes, dat kan gehoorbeschadiging opleveren.

– Pas op met hard plastic. Als het breekt, kan een baby zich verwonden aan de scherpe randjes.

Met babyspeelgoed van VTech ontdekken kinderen het allemaal zelf. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen tot één jaar.

 

Lees ook:
– De leukste verjaardagscadeaus per leeftijd
– 5x stoere (elektronische) gadgets vanaf 5 jaar